BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Ecevit doğum gününde anıldı

Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, 89. doğum günü dolayısıyla Devlet Mezarlığındaki kabri başında anıldı.<br/>Merhum Başbakan ve eski DSP ...

Abone ol

Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, 89. doğum günü dolayısıyla Devlet Mezarlığındaki kabri başında anıldı.
Merhum Başbakan ve eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, 89. Doğum günün dolayısıyla Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında tören düzenlendi. Düzenlenen törene, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Ankara İl Örgütü Üyeleri ve partililer katıldı.
Ecevit’in kabri başında konuşan DSP Genel Başkanı Türker, son günlerde Türkiye’de yaşanan olaylar dolayısıyla Ecevit’e seslenerek, “Bugün doğum gününde Türkiye’de yaşanan eşitsizlikten, ötekileştiren devlet yönetimi anlayışından ve toplum içinde toplumsal olarak eşitsizliği körükleyen politikalardan dolayı vatandaşın artık isyan noktasına geldiğini daha önce söylediklerini ve İstanbul’daki gezi olaylarında halkın tepsini dile getirdi” dedi.

"SORUMLU HÜKÜMET"
Ecevit’in Türkiye için yaptıklarını geri alanlar yüzünden daha gözyaşları kurumamış yetimlerin babalarının maden ocaklarında vefat ettiklerini dile getiren Türker, “Şehit oldular. Şehit oldular diyoruz çünkü bu kaza diğer maden ocaklarında yaşanan kazalardan farklı olarak hükümet yönetimin yanlış anlayışından kaynaklandı. Özellikle son on yıldır Türkiye’de emeği örgütsüzleştirmek için örgütlenme anlayışını yok etmek için ihdas edilen taşeronluk anlayışla yalnız hizmet yada kar amacı güden yerler değil maden gibi kamu yararı öncelikle olan ve devlete ait olan yerlerde maalesef devredildi” diye konuştu.
Soma’da yaşanan maden faciasının sorumlusunun hükümet olduğunu ileri süren Türker, yalnızca madencilerin sorununun olmadığını, Türkiye’de etnik ve mezhep ayrımcılığı yapılarak devletin yönetilmeye çalışıldığını öne sürdü.
Törene, Soma’da yaşanan maden faciası dolayısıyla kalabalık gelmediklerini sözlerine ekleyen Türker, son günlerde yaşanan taşeron işçi tartışmalarıyla ilgili, “Hükümet taşeron yasası getireceğim diyor. Aslında böyle bir yasanın gelmemesi gerekiyor. Kamu yararı gözetilen yerden taşeronlara devredilmesi yasaktır. Bunu ben söylemiyorum bu ABD’de de böyledir. Kamu yarara gözetilen yerden devlet kontrolünde işletiliyor. Soma olayları gösteriyor ki enerji alanında yapılan ihalelerin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Barajlarda bakımların tam yapılmadığına dair bilgiler alıyoruz. Bir baraj kapanının patlaması sonucunda binlerce insanı kaybede biliriz” ifadelerini kullandı.
(İHA)