BIST 10.249
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Antalya'da kafa karıştıran istifa

CHP Antalya il teşkilatında üç isim istifa etti. Nedeni ise Alevi tartışmaları;

Abone ol
CHP Antalya İl Teşkilatı'da üç başkan yardımcısı "alevi kimlikleri üzerinden siyaset yapıldığı" gerekçesiyle istifa ettiklerini açıkladı.
 
CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, yaptığı açıklamada,  istifa dilekçelerini parti yönetimine gönderdiklerini söyledi. Kendisiyle birlikte başkan yardımcılığı görevinde bulunan Umut Doğan  ve Salih Azizoğlu'nun da görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini belirten  Kurt, bunun başka bir partiye geçileceği şeklinde yorumlanmaması gerektiğini  ifade etti. 
 
Kurt, CHP'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye  Meclis üyesi Ercan Merthatun üzerinden Alevi kimliklerinin hedef alınarak parti  yönetimi ve partililer tarafından ağır eleştirilere maruz kaldıklarını dile  getirdi. 

Aleviliğin bir kimlik olduğunu siyasi düşüncenin ise kişinin kendi  tercihi olduğunu kaydeden Kurt, şöyle dedi: 
 
"18 yıldan bu yana parti içinde çeşitli görevlerde bulundum. Parti  içinde etnik ayrımcılık yapılıyordu. Ancak biz bunun sona ereceğini kişisel  olduğunu düşünüyorduk. Ancak son olaydan sonra bunun kişiler tarafından değil  kurumsal anlamda yapıldığı kanaati oluştu. Her alevi CHP'li olacak diye birşey yok. Siyasi parti tercihleri insanların kendilerine aittir." 
 
İL BAŞKANI: İSTİFALARIN NEDENİ MENFAAT
 
CHP İl Başkanı Devrim Kök  parti yöneticilerinin  istifalarını doğruladı. 
 
İl Teşkilatı olarak istifalardan dolayı büyük bir şakınlık  yaşadıklarını ifade eden Kök, "Bu arkadaşlarımızın istifa gerekçeleri sanıyorum  iş. Çünkü bu arkadaşlarımızın eşleri, çocukları ve birinci derece yakınları  Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor. Belediyeden çıkarılmamak adına  partiden bu kişilerin istifa ettiklerini sanıyorum" diye konuştu. 
 
Alevi kimliklerinden dolayı istifa edildiği şeklindeki görüşleri kabul  etmediklerini kaydeden Kök, "Bu arkadaşlarımızın hepsi alevi değil. Olsa da zaten  bizde Alevi, Türk, Kürt diye bir ayrım yok. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz.  Bu istifalar tamamen menfeat nedeniyle yapılmıştır" dedi.