BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de 250 noktaya 7 ton patlayıcı yerleştirildi

Nusaybin'de neler oluyor? Nusaybin'den gelen son dakika haberlere göre güvenlik uzmanı Mete Yarar çatışmanın ortasında kaldı.

Abone ol

Bir belgesel çekimi için Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan güvenlik uzmanı Mete Yarar, çatışmanın ortasında kaldı.

Tanık olduğu çatışmayı CNN TÜRK yayınında anlatan Güvenlik Politikaları uzmanı Yarar, Nusaybin'de 250 noktaya PKK tarafından 7 ton patlayıcı yerleştirildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK eylemlerini kırsaldan şehirlere taşıyor ve Güneydoğu bölgesinde ilçeleri yaşanmaz hale getiriyor. Son ilçe Nusaybin. Mete Yarar çekimler için gittiği ilçede gördükleri karşısında dehşete düştü.

İNSANLARIN BURADA YAŞAMA ŞANSI YOK

Nusaybin'in bombanın üzerinde yaşayan bir şehir pozisyonunda olduğunu söyleyen Yarar, bulundukları bölüme 6 tane roket atıldığını belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLMASA DA

Yarar, "Nusaybin yaşanmaz halde. Sokağa çıkma yasağı olmasa da insanlar da sokağa çıkacak hal yok zaten" dedi.

Çatışmanın ortasında kaldığı anları twitter sayfasında duyuran Yarar, "Biz kısa süreline geldik . Burda yaşayanlara da çalışanlara da Allah sabır ve güç versin" diye yazdı. Yarar, ayrıca çatışma anlarını kaydettiği videoyu paylaştı.

KAMIŞLI'DA TEK MERMİ SESİ YOK

Bu kadar şiddetli çatışma ortamını ilk defa gördüğünü belirten Yarar, 5 metre karşısında Suriye'deki Kamışlı'da tek mermi sesi duyulmadığına dikkat çekti.