BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  MEDYA

Nuran Yıldız: 'Yaşadığımız 12 yıl yaşayacaklarımızın göstergesi'

Prof. Dr. Nuran Yıldız, Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’ü karşılaştırdı. Erdoğan ile Gül’ün arasında her zaman bir gerilim olduğunu belirten Yıldız, “Gül siyaseti derinden götürür, Erdoğan’ın siyaseti görünürdür.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi ve gazeteciler.com yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız ile Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini AKP ve CHP’deki son gelişmeleri Yurt gazetesinden Ceren Büyüktetik'e değerlendirdi.

Liderler, İmajlar, Medya”, “Tanklar ve sözcükler” ile “Aşk Yüzyılı Bitti” kitaplarının yazarı Prof. Dr. Yıldız, insanların sadakat ve adanma duygularını yitirdiğini belirterek, “Geriye ‘Bana güven’ diyen insanların arkasından gitmek kaldı. Erdoğan bu algıyı yarattığı için hiçbir yolsuzluk kendi seçmeninde karşılık bulmuyor” diye konuştu.

Son kitabınız ‘Aşk Yüzyılı Bitti’de yeni zamanlarda siyaset ve insanı anlatıyorsunuz. Türkiye’nin son siyasi gündemini bu bağlamda değerlendirir misiniz
İnsanlar sadakat ve adanma duygularını yitirdi. Geriye sadece kendilerine ”Bana güven” diyen insanların arkasından gitmek kaldı. Kim bu güveni yaratabilirse onun şansının artacağı günlerdeyiz. Erdoğan bu algıyı yarattığı için hiçbir yolsuzluk iddiası kendi seçmeninde karşılık bulmuyor.