BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Gölcük Donanması o günü unutmadı

1999 depreminin 15. yıldönümünde, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bir anma töreni düzenlendi. Donanma Şehitleri Anıtı’na karanfil koyan şehit...

Abone ol

1999 depreminin 15. yıldönümünde, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bir anma töreni düzenlendi. Donanma Şehitleri Anıtı’na karanfil koyan şehit ailelerinden bazıları baygınlık geçirdi.
1999’daki 7,5 büyüklüğünde depremde en büyük acıların yaşandığı yerlerden biri de Gölcük Donanma Komutanlığı oldu. Depremde bir çok binası yıkılan Donanma Komutanlığı’nda enkaz altında kalan 420 personel şehit oldu. Depremin 15. yıldönümünde donanmada şehit olan personel için bir anma töreni düzenlendi. Törene, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin, Deniz Hava Üs Komutanlığı’na atanan Tuğamiral Ercan İnceoğlu, Denizaltı Filosu Komutanı Deniz Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve depremde Donanma Komutanlığı içerisinde göçük altında kalarak şehit olan personelin yakınları katıldı.
Türkiye’nin birçok ilinden Gölcük Donanma Komutanlığına gelen aileler, kaybettikleri yakınlarını bir kez daha anmanın hüznünü yaşadı. Anma töreni sırasında birçok şehit yakını baygınlık geçirdi. Saygı atışıyla başlayan anma töreninde, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunun ardından Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Muhittin Elgin Deprem Anıtı anı deterini imzalayarak şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Elgin’in konuşmasının ardından Deprem Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakıldığı esnada birçok şehit yakını gözyaşlarını tutamadı. Depremde şehit düşen Denizci Astsubay Çavuş Sezai Demir’in annesi Emine Demir ise anıtta oğlunun adını okuyunca baygınlık geçirdi. Demir, donanmaya ait ambulansa alınarak tedavisi yapıldı.
Donanma Komutanlığı’nda göçük altında kalarak şehit olan Astsubay Çavuş Adem Sezgin’in anıttaki ismi altına karanfil bırakan babası Mehmet Sezgin gözyaşlarına hakim olamayarak, “Ben normal bir şekilde geldim buraya. Kriz masası kurulmuştu. Askerlerin içinde kalmıştım. Buradaki anıtın olduğu yerde yıkılan binada şehit oldu benim oğlum. Şehit düştüğünde 20 yaşındaydı” dedi.
(İHA)