BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnançlarını test ettiler

Hacı Bektaş-ı Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılan vatandaşlar, Alevi inancında inananların kendilerini test ettikleri yer olara...

Abone ol

Hacı Bektaş-ı Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılan vatandaşlar, Alevi inancında inananların kendilerini test ettikleri yer olarak kabul edilen deliklitaştan geçebilmek için büyük çaba gösteriyor.
Deliklitaştan çıkmakta zorlanan kilolu ve yaşlı vatandaşlar zor anlar yaşarken çıkmayı başaranların mutlulukları dikkat çekti.
Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik için Türkiye’nin çeşitli kentlerinin yanı sıra yurt dışından ilçeye gelen binlerce Alevi, buradaki kutsal mekanlara ilgi gösteriyor.
Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdikleri mekanlardan birisi de kutsal sayılan ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin çile çektiği ve ibadet etmek için sığındığı yer olarak bilinen Çilehane mevkisi. Aleviler, buradaki deliklitaştan geçmeye çalışıyor.Yaşlı genç, zayıf kilolu demeden tüm vatandaşlar deliklitaştan geçmek için çaba gösteriyor, delikten geçemeyenler günahından arınmak için adak adıyor.
(İHA)