BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.388,41
HABER /  MEDYA

Hürriyet gazetesinden Yılmaz Özdil açıklaması

Hürriyet, önceki gün internetten yayımladığı ve dün de güncellediği açıklamayı, bugün geliştirdi ve gazetenin birinci sayfasında Hürriyet imzası ile okurlara sundu.

Abone ol

- ÖZEL İÇERİK

Yılmaz Özdil'in yazısının basılmaması ve istifa kararı almasıyla ilgili kriz büyüyerek devam ediyor. Hürriyet, önceki gün internetten yayımladığı ve dün de güncellediği açıklamayı, bugün geliştirdi ve gazetenin birinci sayfasında Hürriyet imzası ile okurlara sundu.

Özdil ile krizin temelinde Hürriyet yayın ilkelerinin "kişilik haklarına saygı" maddesinin yer aldığını anımsatan açıklamada, yazısında bu ilkeyi ihlal eden Özkök'ün istenilen değişiklik talebine olumlu yayını vermediği için yazısının yayımlanmadığı açıkladı.

Açıklamada ortaya çıkan sorun "görüş ayrılığından" kaynaklanıyor denilirken, , bazı gazete ve internet sitelerinin konuyu hükümet baskısına bağlayan yorum ve yazılar yayımlaması da eleştirildi.

Halen "Yazarımız Yılmaz Özdil" denilen açıklamada Özdil'in istifa kararı, gazeteden ayrılıp ayrılmayacağı, tazminat için kovulmayı bekleyip beklemediği gibi sorular ise yanıtsız kaldı.