BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin gözde polis şefinin villası kavga çıkardı!

Cemaatin gözde polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer'ın villası cemaat ve hükümet medyasını birbirine düşürdü. İşte Nazlı Ilıcak'a göre Yılmazer'in villasının gerçek değeri...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cemaat'in emniyet örgütlenmesine yapılan operasyonda tutuklanan polis şeflerinden Ali Fuat Yılmazer'in villası cemaat ve hükümet medyasındaki kalemler arasında sert bir polemiğe konu oluyor. 

NAZLI ILICAK'TAN YILMAZER'İN VİLLASI İÇİN ÖZEL YAZI!

Yılmazer'in villası için üç milyon liradan 750 bin dolara kadar farklı rakamlar havada uçuşurken Bugün si yazarı Nazlı Ilıcak villanın Yılmazer'e ait olmadığını, kiralık olduğunu ve kira değerinin de Sabah'ın iddia ettiği gibi 7 bin lira değil 2900 lira olduğunu yazdı. Villanın kira kontratını köşesinde yayınlayan Ilıcak "Herkesin, bir devlet memurunun gelirini giderini sorgulamaya hakkı var. Fakat, yolsuzluk dosyalarını görmezden gelenler, sıfırlama konuşmalarını hemen “montaj” diye değerlendirenler, başkalarına karşı bu kadar önyargılı davranınca, ister istemez insan isyan ediyor." diye yazdı.

İşte Ilıcak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

5 BİN LİRA MAAŞI OLAN BİR MEMUR BU VİLLA'DA NASIL OTURUYOR?

Çatalca ya da Urla’daki villaların hesabını soramayan havuz medyası, Ali Fuat Yılmazer’in oturduğu villanın kirasını nasıl ödediğini merak etmiş! Önce Medya Gündem’den Erdem Yavuz,“Yılmazer’in 3 milyon dolarlık villası var” diye yazdı. Sonra Cem Küçük, 22 Temmuz’da bir tweet attı: “En fazla 5 bin lira maaşı olan bir polis şefinin Zekeriyaköy’de 3 milyon dolarlık villası var. Başkalarına hırsız diyenlerin kendileri hırsız.”

BİR SENELİK KİRA BEDELİ: 34 BİN 800 LİRA

Ve nihayet Sabah Gazetesi, villanın değerini 750 bin dolara indirdi; Yılmazer’in kiracı olduğunu açıkladı, ama kira bedelini 7 bin lira olarak göstererek o da sordu: “2 bin 500 lira emekli aylığı olan bir polis, bu parayı nereden buluyor?”

Yılmazer ailesi, kira kontratını yayınladı. Bir senelik kira 34 bin 800 lira… Aylık karşılığı 2 bin 900 lira.

İNSAN İSYAN EDİYOR!

Herkesin, bir devlet memurunun gelirini giderini sorgulamaya hakkı var. Fakat, yolsuzluk dosyalarını görmezden gelenler, sıfırlama konuşmalarını hemen “montaj” diye değerlendirenler, başkalarına karşı bu kadar önyargılı davranınca, ister istemez insan isyan ediyor.

İşte Ali Fuat Yılmazer’in ailesi tarafından yayınlanan kira kontratı: