BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Nur talebesinin gözünden Erdoğan ve Gülen!

Nur cemaati üyesi Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'den Erdoğan-Gülen kıyaslaması: 'Erdoğan'ın kurduğu köprüleri Gülen yıktı.'

Abone ol

Star gazetesi yazarı Resul Tosun, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün kendisine gönderdiği "Bir nur talebesinden eli kalem tutanlara ve devlet adamlarına açık mektup" başlıklı yazısını bugünkü köşesine taşıdı.

"Bir Nur talebesinin gözünde Erdoğan ve Gülen" başıklı yazısında Resul Tosun, Akgündüz'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yazdıklarını aktardı.

Erdoğan'ın 1990'larda cemaatlere yönelik yıkılan köprüleri yeniden kurduğunu aktarar Akgündüz, Gülen'le ilgili "Erdoğan'ın kurduğu köprüleri Gülen yıktı" yorumunda bulundu.

İşte o yazı...

"..2002den itibaren Recep Tayyip Erdoğan, 1990'lı yıllarda arızalanan ehl-i tarikat ile Nur talebeleri arasındaki köprüyü yeniden kurmaya muvaffak olmuştur. Biz Nur Cemaati olarak biliyoruz ki, Bediüzzaman'ın arzusu olan iki vasiyetinden birini yanı Nurların Diyanet eliyle basılmasını tahakkuk ettirmiştir ve diğerini yani Ayasofya müjdesini de gerçekleştirmek inşallah ona nasip olur."

ERDOĞAN'IN KURDUĞU KÖPRÜLERİ GÜLEN YIKTI

Akgündüz kurulan bu köprüyü 2013 yılında Fethullah Gülen'in yıktığını yazmış ve Nur talebelerinin siyaset anlayışını izah etmiş.

Akgündüz diyor ki:

"Bediüzzaman, Kur'an ve iman hakikatlarını anlatmakla görevli Nur talebelerinin siyasî muhalefet yapmaları ve siyâsi bir parti kurmalarını yasaklamıştır. (...) Fethullah Gülen, maalesef her iki muhâlefeti ve hem de uluslararası düşmanlarımızla ittifak ederek yapmış ve ehl-i tarikat ile Nur talebeleri arasındaki köprüyü yıkmıştır. Allah ıslah eylesin." 

7 HAZİRAN YORUMU

Ahmet Akgündüz Bey daha soma 7 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmelere yer vermiş ve İslam kardeşliği tavsiyesine vurgu yaparak mektubunu noktalamış.
1989 yılından beri tanıdığım, her fikrine katılmasam da samimi olduğuna inandığım Ahmet Akgündüz Bey'in, artılarıyla eksileriyle tarihi tespitler içeren bu mektubuna değinmeden geçemedim.