BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

Niksar Şehit Pişkin'i dualarla uğurladı

Bitlis'te PKK'nın şehit ettiği 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı. Pişkin'in cenazesine 5 bin Niksarlı katıldı.

Abone ol

Bitlis'te terör örgütü PKK'lılar tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bitlis'te yapılan törenin ardından askeri uçakla sis nedeniyle Amasya'nın Merzifon ilçesine getirilen Şehit Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesini burada babası Fikri Pişkin, yakınları ve askeri görevliler tarafından karşılandı. Niksar Belediyesi'ne ait cenaze aracına taşınan şehit Pişkin'in cenazesi daha sonra karayoluyla ilçeye getirildi. Cenaze ilk olarak Bahçelievler Mahallesi birinci etap TOKİ konutları 14'üncü blokta yaşayan baba evine getirildi.

KADINLARDAN DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Bu esnada mahallede toplanan binlerce genç tekbir getirerek, "Samet'im hakkını helal et bize" diye slogan attı. Burada toplanan kadınlardan biri ise, "Hiçbir şey demiyorum, büyüklerimiz duysun. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız duysun. Bu seneye kadar Niksar, Türkiye bu kadar şehit veriyor muydu? Bana bir lokma ekmeği eksik versin, yeter ki şehit gelmesin" dedi. Bazı kadınlar ise HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepkilerini dile getirdi.

"BİR TANEM NEREYE GİDİYORSUN"

Şehit Pişkin'in cenazesi daha sonra araçtan alınarak evinin önüne getirildi. Bu esnada şehidin annesi Katibe ve babası Fikri Pişkin ile kız kardeşi Zeynep Pişkin ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Uzun süre tabuta sarılan baba Fikri Pişkin eşi Katibe Pişkin'in elini tutarak dua okudu. Oğlunun tabutuna son kez sarılan ve öpen baba Fikri Pişkin, "Bir tanem nereye gidiyorsun" dedi. Anne Katibe Pişkin ise "yavrum" diyerek gözyaşı döktü.

NİŞANLISI BAYGINLIK GEÇİRDİ

İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit Pişkin'in cenazesi araca taşındı. Bu sırada 2 ay önce nişanlandığı 24 yaşındaki Zeynep Örs baygınlık geçirdi. Örs'e sağlık ekipleri müdahale etti. Harmancık Mezarlığı'na götürülen şehit Pişkin'in cenazesi burada dualar eşliğinde toprağa verildi.