BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da Sur protestosu! 1 çocuk öldü!

Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto eden gruba polis müdahale etti. Göğsüne kurşun isabet eden 16 yaşındaki Şiyar Baran hayatını kaybetti.

Abone ol

Diyarbakır'da HDP'lilerin Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için  yaptığı yürüyüşün ardından kentte olaylar çıktı. Merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde göğsüne kurşun isabet eden 16 yaşındaki Şiyar Baran ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı, Sur İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün kentte, 'Sur için yaşam dursun' çağrısı yaptı. Esnafın kepenk kapatma eylemi yaptığı, öğrencilerin okula gitmediği, yolcu minibüsleri ile belediye otobüslerinin çalışmadığı kentte, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, buradan Sur İlçesi'ne yürümek istedi.

Bölgede polis ekipleri zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alırken, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, polis müdürleriyle görüşerek yürüyüşe izin verilmesini istedi. Polis yetkilileri, Yiğitalp'e Sur'a yürüyüşe izin verilmeyeceğini, Elazığ Caddesi üzerindeki polis barikatlarına kadar yürüyebileceklerini söyledi. HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP il başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık grup, sloganlar atarak polis barikatına kadar yürüdü.



OTURMA EYLEMİ SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Burada yapılan konuşmanın ardından protestocular cadde üzerinde oturma eylemi yaptı. Bu sırada bir grup terör örgütü yandaşı, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polis, taş atan gruba göz yaşartıcı bomba ve ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Bir süre devam eden olayların ardından, göstericiler ara sokaklara dağılıp buralarda barikatlar kurarak giriş çıkışa kapattı.

Merkez Yenişehir ile Bağlar ilçelerinde yol kapatan gruplara polis ekipleri gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale bulundu. Olayların çıktığı mahallelerden zaman zaman silah sesleri duyuldu. Olaylar kentin birçok noktasında yer yer sürdü.

16 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Gün boyu süren olaylar sırasında merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde göğsüne kurşun isabet eden 16 yaşındaki Şiyar Baran ağır yaralandı. Çevrede bulunanların yardımıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Şiyar Baran, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Polis, Şiyar Baran'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

BAĞLAR VE KAYAPINAR'DA ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca 2 araç ateşe verildi.

Alınan bilgiye göre, Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesinde yolu ulaşıma kapatan yüzü maskeli bir grup, durdurduğu 21 M 0084 plakalı minibüse sürücüsünü indirdikten sonra molotofkokteyli attı.

Minibüste çıkan yangın çevredeki vatandaşların müdahalesi sonucu söndürüldü.

Öte yandan, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesinde park halindeki bir otomobile de YDG-H mensuplarınca molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.

Yangınlar sonucu her iki araçta hasar oluştu. 

Güvenlik güçlerince kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.