BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.525,01
HABER /  GÜNCEL

Nevzat Er de aday adayı

Yerel zeçimlerde Fatih için kıyasıya bir yarış var. Fatih Belediyesi için Eminönü Belediyesi Başkanı da aday adayı..

Abone ol

Eminönü ilçesinin Fatih’le birleşmesinden sonra çekişmeli bir yarışa dönüşen Fatih Belediye Başkanlığı için Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, yarın (19 Aralık Cuma) saat 13.45’te Ak Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunuyor.

Partililer ve vatandaşlarla birlikte Ak Parti Fatih İlçe Başkanlığı’na gidecek olan Başkan Nevzat Er, aday adaylık başvurusunu resmen yapmış olacak.

Ak Parti’de Belediye Başkanlıkları için belirlenen aday adaylık başvuru süresinin sonuna gelindiğinde güçlü adaylar da başvurularını sonuçlandırıyor. Ak Parti’de adaylık başvurusu için son gün olan 19 Aralık Cuma günü (Yarın) Fatih Belediye Başkanlığı için en güçlü adaylar arasında kabul edilen Nevzat Er de başvuruda bulunuyor.

Vatan Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Fatih İlçe Başkanlığı’na kendisini destekleyen vatandaşlarla birlikte gelecek olan Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, adaylık dosyasını İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken’e teslim edecek ve ardından bir açıklama yapacak.

Fatih seçimleri için iddialı olduğunu belirten Nevzat Er, “Ak Parti Fatih adayı olarak İstanbul genelindeki en yüksek oy oranıyla Belediye Başkanı seçilmeyi hedefliyorum.” dedi.

Tarihi Yarımada’nın tek bir ilçe olmasında önemli katkılar yaptığına dikkat çeken Nevzat Er, “Eminönü ve Fatih’in imar planları aynıdır. Hizmette verimlilik ve bütünlük için de Suriçi’nin tek bir ilçe olması gerekmekteydi. Yeni Fatih olarak nitelendirdiğim Tarihi Yarımada’yı, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak en iyi şekilde temsil edeceğimizi söyleyebilirim. Eminönü’nde başlattığımız projeleri ve gerçekleştirdiğimiz yerel yönetim başarılarını Tarihi Yarımada’nın tamamı için seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yeni Fatih’in ilk belediye başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulunacak olan Nevzat Er, uzun yıllar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığını yaptı ve 2004 yılından bu yana da Eminönü Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.