BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.525,01
HABER /  EKONOMİ

Turkish Bank maliyeti düşürdü

Turkish Bank da şirketlere önemli tasarruflar sunan akılcı haberleşme çözümleri nedeniyle Karel‘i tercih etti.

Abone ol Türkiye’de birçok firma gibiTurkish Bank’ta kullanılan Karel DS200’ün bu özelliği kurum çalışanlarına büyük bir arama kolaylığı sunarken, işletme açısından önemli bir gider kalemi olan iletişim maliyetlerini de hızla düşürüyor.

18 Aralık 2008, İstanbul; Türkiye’nin güçlü bireysel bankacılık kuruluşlarından Turkish Bank, şirketlere önemli tasarruf avantajları sunan haberleşme çözümleri nedeniyle Karel‘i tercih etti. Turkish Bank’in tercih ettiği Karel DS200 IP uyumlu iletişim sistemleri, çalışanların iş akışlarını büyük ölçüde hafifleterek verimliliği artıracak hızlı, mobil ve düşük maliyetli iletişim çözümlerini işletmelere entegre bir paket olarak sunuyor.

VoIP ve IP telefonu uygulamaları ile öne çıkan Karel DS200, veri ağları üzerinden kurumun merkezi ve uzak ofisleri arasındaki iletişim trafiğini başarıyla yönetiyor ve tüm şubelerin birbirleriyle dahili numaralarla görüşebilmesini sağlıyor. Karel DS200’ün bu özelliği kurum çalışanlarına büyük bir arama kolaylığı sunarken, işletme açısından önemli bir gider kalemi olan iletişim maliyetlerini de hızla düşürüyor.

Bilişim teknolojilerine yatırımı sayesinde verimlilik artışı
Bankacılığımızda ''Birebir Bankacılık Hizmeti '' anlayışını hızla hayata geçiren Turkish Bank, gelişen teknolojinin, banka ile müşteri arasına girmesine fırsat vermeden, teknolojiyi sadece müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik bir araç olarak değerlendiriyor.
Turkish Bank’ın müşteri memnuniyetini yükseltmek amacıyla Karel DS200 IP Telefon Sistemleri’ni kullanmaya başlamasının yanı sıra bu kararda bankanın verimlilik sağlama amacıyla iletişim altyapısını yenilemesi de önemli bir rol oynadı. Karel D200’ün tüm iletişim altyapısını tek bir merkezden yönetebilmesi, hızlı, güvenilir ve tasarruf sağlamaya yönelik bir iletişim platformu sunması, sistemin tercih edilmesinde de güçlü bir etken oldu.

Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Turkish Bank Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz K.Kazancı, Karel DS200’den kurumun beklentilerini özetle şöyle ifade etti:

“İletişim altyapımızı Karel’e teslim etmeden önce tüm birimlerimiz birbirinden bağımsız yapılar üzerine kurulmuştu. Bu yapı hem kontrolü zorlaştırmakta, hem de çok sayıda hat kullanılmasından dolayı yüksek haberleşme maliyetlerine neden olmaktaydı. ISDN hatlara geçmek, personele doğrudan ulaşabilmek, şubeler arası görüşmelerin doğrudan dahili numaralar ile yapılması sayesinde maliyetleri düşürmek ve işlemleri basitleştirmek için iletişim sistemlerimizi değiştirme kararı aldık.

Karel ile görüşmelerimiz sonucunda daha önce tasarladığımız yapı, Karel’in yeni teknoloji haberleşme sistemlerinden faydalanılarak yeniden kurgulandı. Yoğun telefon trafiğimizi daha düzenli ve düşük maliyetli hale getirecek bir proje oluşturuldu. IP uyumlu bu altyapı ile iletişim sistemlerinin tümü merkezden kontrol edilebilir hale getirildi. Merkeze gelen faksların e-mail olarak ilgili departmanlara dağıtımı sağlandı. Tüm birimlerimizin kendi aralarındaki iletişimi, kurumun bilgisayar ağı üzerinden geçirildi ve gün içerisinde gerçekleştirilen seansların da yine sistem üzerinde tanımlanan toplantı odalarında ve data hatlarımız üzerinden yapılması sağlandı.”

Karel çözümleri sayesinde Turkish Bank’ın iletişim maliyetleri düştü
Karel’in kurduğu yeni sistemde çağrı kayıtları tek merkezde toplanarak gelişmiş raporlar alınabiliyor. Birimlerin kendi aralarında ve merkeze doğru yaptığı görüşmeler ve konferans odası bağlantı süreleri incelendiğinde, artan görüşme trafiğine rağmen iletişim maliyetlerinde büyük ölçüde tasarruf sağlandığı görülüyor. Tüm birimlerin kontrolünün merkezde yapılması, işletim tarafında kolaylık ve hızlı müdahale edilmesine olanak sağlıyor.
Türkiye’nin güçlü bireysel bankacılık kuruluşlarından Turkish Bank, “Yüz Yüze Bankacılık” sloganı ve felsefesiyle bankacılığın öncelikle sıcak insan ilişkisi olduğunu vurguluyor. Turkish Bank, yeni iletişim sistemiyle artık daha hızlı, daha verimli ve daha düşük maliyetle haberleşiyor.