BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.520,99
HABER /  SPOR

Sahne senin Tuzla

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul için Sahne sırası Tuzla’daydı. İkinci sergi burada sanatseverlere açıldı.

Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmenliği, çağdaş sanatın İstanbul’un farklı bölgelerine ulaştırılması amacıyla başlattığı “Taşınabilir Sanat” projesi kapsamında ikinci sergisini Tuzla’da açtı. İlk sergisi Kartal’da açılan projenin “Hakkımda Ne Biliyorsun” adlı ikinci sergisi, 17 Aralık 2008 tarihinde İ.B.B. İ.G. Kültür Sanat Merkezi’nde başladı.

Açılışı Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci yaptı.19 Ocak 2009 tarihine kadar açık olacak sergide Deniz Aygün, İnsel İnal, Çiğdem Kaya, Evrim Kavcar, Gülçin Aksoy, Raziye Kubat eserleriyle yer alıyor..Bu önemli organizasyona sanatçılar ile birlikte İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Direktörü Beral Madra da katıldı.

Açılış, “Videoist 2010: Video Trafiğinde Yeni Duraklar” adlı özel gösterimle yapıldı.16 farklı video sanatı örneğini biraraya getiren gösterimde eserleriyle yer alan sanatçılar ise, Yeni Anıt, Susanne Albrecht, Nancy Atakan, Fikret Atay, Fatih Aydoğdu, Martin Dege, Nooshin Farhid, Alen Floricic , Christine Gensheimer, Kaya Hacaloğlu, Gülsün Karamustafa, Timo Katz, Jan Fuchs, Dj Nabucco Vj 2010, Suat Öğüt , Hülya Özdemir , Ferhat Özgür ve Çağrı Saray.

Günlük hayatta, bireyleri bilgi depolarına dönüştüren teknolojik gelişmeler ve medya ağını irdeleyen sergi, “Hakkımda ne biliyorsun?” sorusunu da tartışmaya açıyor. Sergide eserleri bulunan sanatçıları ve ziyaretçileri eş zamanlı olarak kapsayan bu sorunun, yaşanılan coğrafyayı anlamak ve bu coğrafyada etkileşim kurmak için bir fırsat olarak değerlendirilmesi hedefleniyor. Taşınabilir Sanat projesi kapsamında bağımsız küratörler ve sanatçı grupları tarafından hazırlanan 20 çağdaş sanat paketi, 2010 yılına kadar İstanbul’un 39 ilçesini dolaşacak.

Bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’de sergi açılışında yaptığı konuşmada çağdaş sanatın örneklerinin yer aldığı eserlerden oluşan “Taşınabilir Sanat” projesinin Tuzla’ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Demirci: “Bizim Tuzla’da kullandığımız bir slogan var. Biz diyoruz ki İstanbul Tuzla’dan başlar. Şimdi artık bu sloganı değiştiriyoruz ve Kültür Başkenti İstanbul Tuzla’dan başlar diyoruz. Bu projeyi ağırlayan ikinci ilçe olmak bizim içinde çok anlamlı ve kıymetli. Daha önce İstanbul’un belirli adresleri kültürel etkinlik deyince akla gelirdi ama artık anlıyoruz ki İstanbul’un her ilçesi bu kültürel gelişimden payını alacaktır. Bu proje hem ilçeleri sanat ve sanatçıyla buluşturacak hem de ilçenin kültürel zenginliklerini dışarı taşıyacaktır. Bu vesileyle ben bu etkinliğin faydalı ve başarılı olmasını diliyorum.Tuzlalıların da ilgisini çekeceğini ümit ediyor,yoğun ilgilerini bekliyorum.”dedi.