BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.520,70
HABER /  GÜNCEL

Özür kampanyasına tepki mitingi

Özür dieme kampanyasına bir tepki de Büyükçekmece Belediyesi'nden geldi. Bazı örgütler protesto etti.

Abone ol

Sözde aydın olduğunu iddia eden bir grup, 1915 Ermeni tehciri ile ilgili özür kampanyası başlatma çalışmalarına Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen ve bölgede ki 50’nin üzerinde Sivil Toplum Kuruluşları’nın katıldığı protesto mitingiyle lanetlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık bini aşkın kişinin katıldığı mitingde Gazeteci Ali Bayramaoğlu, Dr. Cengiz AKAR, Prof. Baskın Oran ve Prof. Ahmet İnsel. Vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü’nün yaptığı ve Büyükçekmece’de ki yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşunun imzasının bulunduğu basın açıklamasında Ermeniler’den 1915’te sözde yaşanmış olaylardan dolayı özür dileyeceklerini belirten Gazeteci Ali Bayramaoğlu, Dr. Cengiz AKAR, Prof.

Baskın Oran ve Prof. Ahmet İnsel’in tarihi bilmedikleri ve emir aldıkları mercilerin talimatıyla vatanlarını sattıkları belirtildi. Özür dilenen Ermenilerin 1915’te camilerde Türk vatandaşlarını türlü işkencelerle yakarak katlettiklerini söyleyen Akkuş “Ermeniler 1915’de, camilere doldurup yaktığı, türlü işkencelerle öldürdüğü bir milyonun üstündeki Türkler için bizden özür diledi mi? Yada 1960’dan bu yana katlettikleri 60’a yakın diplomatımız, aileleri ve görevlilerden özür diledi mi? Siz ne yaparsanız yapın, sizin gibi ihanetçiler dün vardı, bugün var, yarın da olacaklar. Vatan hainlerinin yaptığı bu maşalık ve uşaklık, ne olduklarının ispatıdır. Yaptıkları bu aşağılık davranış, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, bizleri de daha uyanık ve güçlü kılacaktır” dedi.

Bu saatten sonra bu açıklamaları yapan aydın ve gazetecilerin yazılarını asla okumayacaklarını dile getiren Hasan Akkuş, oluşan bu durumdan dolayı Büyükçekmece halkı olarak, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere geçmişteki tüm atalarımızdan özür dilediklerini söyledi.

Ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri ve “Kendini aydın zanneden karanlıklar” , “Başkasının yalanını değil, kendi doğrunu söyle” , “Türk aydını böyle olmamalıdır” , “Biz bu hainleri durduracak güce her zaman sahibiz” yazılı pankart ve dövizleri taşıyarak sloganlar attılar.