BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

NATO'dan Suriye'ye sert uyarı!

NATO Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin isteğiyle olağanüstü toplandı. Konsey, Türkiye'ye destek mesajı verirken Suriye'yi uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER- NATO, Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırının ardından acilen toplandı! Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun telefon trafiğinin ardından toplantı kararı alınırken, bundan sonra atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Konsey, toplantı sonrası Suriye'yi kınadı ve Türkiye'nin yanındayız mesajı verildi.

NATO Güvenlik Konsey'i, Suriye'nin Türkiye'ye yönelik saldırısının ardından Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplandı. Brüksel'de Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Haldar Berk'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, üye ülkelerin de desteğiyle Türkiye'nin bildirisi oy birliğiyle kabul edildi.
1.20121004082720.jpg
NATO'DAN SURİYE'YE SERT UYARI

NATO Konseyi, Suriye'yi şiddetle kınadı, güvenliğin bölünmezliği ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi. Suriye'ye saldırgan eylemlerine ve uluslararası 1.20121004083842.jpghukuk ihlallerine derhal son vermesi uyarısı yaptı.

Toplantıda, tüm ülkelerinin desteğiyle Türkiye'nin istediği metin oy birliğiyle kabul edilirken, açıklamada Konsey, Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

BİR UYARI DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesinin ardından Suriye hükümetini komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermesi konusunda uyardı.    

BM Sözcüsü Martin Nesirky, bugün Türkiye-Suriye sınırında yaşananların Suriye'deki çatışmaların sadece Suriye halkının güvenliğini tehdit etmediğini, komşularına da zarar verdiğini bir kez daha gösterdiğini açıkladı.     
 
Genel Sekreter Ban'ın birçok kez Suriye'deki çatışmaların Suriye halkı için trajik sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunduğuna işaret eden Nesirky, Ban'ın Suriye hükümetine kendi halkına karşı şiddet uygulamaya son vermesi ve Suriye'deki tüm taraflara da 18 aylık çatışmaya son vererek, barışçıl bir çözüme varmaları çağrısını yenilediğini söyledi. 
 
BM Güvenlik Konseyi ise Akçakale olayına tepkisini ortaya koymak için bir açıklama üzerinde çalışıyor. 

PENTAGON: BİZE BULAŞMA SİNYALİ

Suriye'ye yönelik misillemeyle ilgili Pentagon'dan gelen mesaj ilginç oldu. CNN İnternation kanalına açıklama yapan ismi açıklanmayan üst düzey Pentagon yetkilisi, "sıcak çatışma beklemiyoruz" dedi. 

ABD Genelkurmay'ının görüşlerini yansıtan Pentagon yetkilisi, misillemeyi not edip izlediklerini belirterek,  "Daha geniş bir çatışma olacağına işaret etmiyor. Türkiye'nin bu karşı ateşi, bize bulaşmayın mesajdır" dedi. 

Pentagon yetkilisi, "Saldırı Esad rejiminin gitmesi gerektiğini gösterdi" diyerek Şam yönetimine de mesaj iletti.

2.20121003203305.jpg