BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaz boru hattı patladı

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yağbasan ve Çatak köyleri arasından geçen doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi.

Abone ol

Olay ilgili bir açıklama yapan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Akşam saatlerinde, 20.30’da Yağbasan ve Çatak arasındaki mevkide bulunan Şahdeniz Boru Hattı’nda doğalgaz patlaması meydana geldi. Şuan gaz çıkışı var. Şehirde bu gaz çıkışını duymak mümkün, ama her hangi bir yangın oluşmadı” dedi.

Patlamanın olduğu bölgenin ormanlık alan olduğunu söyleyen Ermiş, "Patlamanın hangi nedenle meydana geldiği henüz bilinmiyor. Her hangi bir yangın meydana gelmedi. Yağbasan ve Çatak köyleri arasında bir yer. Şuan gaz çıkışı var. Olay, anında BOTAŞ’a bildirildi. Boru hattındaki gaz kesildi. Yalnız boru hatları arasında yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe olduğu için şuan borulardaki gazın çıkışı devam ediyor. Yani her hangi bir orman yangını yok şuan itibariyle. Tabii, bizim burada Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz, Köy Hizmetleri ekiplerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimiz hazır bir şekilde, olaya müdahale edebilecek şekilde kriz merkezi oluşturuldu. Bu çerçevede olayı değerlendiriyoruz” diye konuştu.