BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den çok kritik Suriye adımı!

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki 3,5 saatlik kritik Suriye zirvesinden, askeri operasyonlar için tezkere kararı çıktı.

Abone ol
Akçakale'ye düşen bomba Ankara'yı harekete geçirdi. NATO Güvenlik Konseyi kararının hemen ardından Başbakanlık'tan Suriye ile ilgili tezkere kararı alındığı ve Bakanlar Kurulu'nda imzalar tamamlanarak Meclis'e gönderildiği duyruldu.

Başbakan Erdoğan, Suriye ordusu tarafından atıldığı belirlenen ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisinin ardından AK Parti Genel Merkezi'ndeki programını iptal etti.

1.20121004082720.jpg
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Erdoğan'ın yemeğe katılmayacağı duyrulurken Başbakanlık Resmi Konutu'nda büyük hareketlilik yaşandı.1.20121004083842.jpg
ERDOĞAN KURMAYLARINI TOPLADI

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmelerini yarıda kesen Erdoğan, Genelkurmay Başkanı
Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Genelkurmay İkinci Başkanı Hulusi Akar ile bir araya geldi.

Nefeslerin tutularak takip edildiği kritik zirve sonrasında açıklama yapıldı ve Suriye için "Gerektiğinde kullanılmak üzere" ibareli tezkere kararı alındığı, bakanlar kurulunda imzalar tamamlanarak Meclis'e gönderildiği duyruldu.

İŞTE TEZKERE METNİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

''Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.

Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekatlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldın eşiğindedir.

Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim.''