BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  DÜNYA

Türkiye'ye bombaya Almanya'dan kınama

Alman Hükümeti, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşerek 5 kişinin ölümüne neden olması nedeniyle Suriye'yi kınadı.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Westerwelle'nin telefon görüşmesinden sonra Davutoğlu'nun kendisine son durumla ilgili bilgi verdiğini belirterek, kendisinin de top mermisi düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerden dolayı başsağlığı dilediğini kaydetti.

''Bu şiddeti sert bir şekilde kınadıklarını'' ifade eden Westerwelle, Suriye Hükümeti'nden bu şiddetten dolayı özür dilemesini, sorumluların ortaya çıkarılarak hesap sorulmasını ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de tazminat ödenmesini istediklerini belirtti.

Büyük endişe içinde olduklarını vurgulayan Westerwelle, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün yeniden ihlal edilmesini, ''ağır bir olay'' olarak değerlendirdi.

Guido Westerwelle, Türk mevkidaşına, anlaşılabilir öfkeye rağmen sağduyulu ve tüm bölgedeki tehlikeli durumu göz önünde bulundurarak hareket edilmesini rica ettiğini ifade etti.