BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

'Savaşta değiliz ama savaşı yaşıyoruz'

BBC Türkçe'ye konuşan yerel yöneticiler ve bölge sakinleri, halkın tedirgin olduğunu ve top atışlarının gece boyunca sürdüğünü söyledi.

Abone ol

Suriye'den Türkiye'ye açılan ve beş kişinin ölümüne neden olan top ateşi sonrası bölgede tedirginlik hakim.

Akçakale'de yaşayanlar gece boyunca top ateşini duyduklarını aktardı.

BBC Türkçe'ye konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan "Savaşta değiliz ama savaşı yaşıyoruz" yorumunu yaptı.

Akçakale'nin Ceylanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerbetiçen ise BBC Türkçe'ye açıklamasında, ilçede halkın son derece gerin olduğunu ve çoğunluğun evlerine çekildiğini söyledi.

Şerbetiçen, günlerdir ilçe sınırlarına düşen top mermileri nedeniyle, sınıra yakın yerlerde yaşayanların daha iç kesimlerdeki köylere ve Şanlıurfa kent merkezine gittiğini belirtti.

BBC Türkçe'ye konuşan Yenişehir Mahallesi Muhtarı Hamet Topdemir ise ilçede akşam saatlerinde sürekli top atışı sesleri duyduklarını söyledi.

Topdemir, Suriye tarafında yaşayan akrabalarıyla sürekli telefonda görüştüğünü, top seslerinin Suriye tarafında da yoğun olarak duyulduğunu belirtti.

Sınırın diğer tarafında bulunan Rakka iline bağlı Tellebyad İlçesi yaşayanların da gece boyunca top sesleri duyduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe'ye konuşan başka bir isim olan, Tellebyad ilçesi sakinlerinden Yasin Alomairi ise Suriye Ordusu'nun sınır yakınında bulunan Özgür Suriye Ordusu'na yönelik top atışları gerçekleştirdiğini söyledi.

Alomairi, gece boyunca top sesleri duyduğunu belirtti.