BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 170'e yükseldi

Suriye'de, yönetime bağlı birliklerin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla sürdürdüğü operasyonlarda ölü sayısı 170'e yükseldi.

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin Şam'ın bazı banliyölerine helikopter destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda 62, Halep ve İdlib'te 28'er, Hama'da 19, Dera'da 20, Rakka'da 7, Humus'ta 5 ve Deyru'z Zor kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 170'e çıktığını belirtti.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam'ın Kadem ve Doğu Huta bölgesinde nizami birliklerle çatıştığını ve ÖSO'nun bölgede çok sayıda askeri noktaya saldırı gerçekleştiğini kaydeden Şam Haber Ağı (SNN), ÖSO'nun Halep'te de yönetime bağlı birliklerle çatıştığını, bazı önemli askeri noktaları ele geçirdiğini ve nizami orduya çok zayiat verdirdiğini bildirdi.

İdlib, Deyru'z Zor ve Rakka'da iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına değinen SNN, ordunun söz konusu yerlere top ateşi başlatığını ve kontrolünü kaybettiği yerleri geri almak için çeşitli silahlar kullandığını vurguladı.

Öte yandan, Halep'te meydana gelen patlamayı da ''El-Nusra'' adlı örgüt üstlendi.