BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  DÜNYA

FLAŞ! NATO Türkiye için toplanıyor

NATO acil olarak toplanıyor. Gündem Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - NATO Türkiye için olağanüstü toplanma kararı aldı. Rasmussen'in yaptığı çağrı üzerine üye ülkeler biraraya geliyor.

Suriye'den Akçakale'ye düşen ve 5 kişinin ölümüne sebep olan bomba NATO'yu da alarma geçirdi.

NATO sözcüsünden flaş açıklama geldi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, "Akçakale'de yaşanan olay sonrası konu artık Kuzey Atlantik Konseyi'nin gündemindedir" dedi.

5. MADDE ÇALIŞTIRILIR MI?

Başbakanlıktan yapılan açıklamada da konunun NATO üyesi ülkelere iletildiği ve toplantı istendiği duyuruldu. Şu ana kadar toplantıya itiraz eden ülke olmadı.

NATO'nun Suriye'den gelen bu saldırıyı kendisine yapılmış sayma durumu var. Ancak şimdilik bu maddenin işletilmeyeceğinin işaretleri geliyor. Bunun yerine saldırıyla ilgili duyarlılık seviyesi artırılacak.

RASMUSSEN'DEN MESAJ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in sözcüsü NATO adına CNN TÜRK'e bir açıklama yaptı. Sözcü Oana Lungescu'ya göre,Rasmussen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştü. Akçakale'deki olayı güçlü biçimde kınadı. Ailelere ve Türk halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. NATO'nun konuyu yakından ve büyük bir endişeyle takip etmeye devam ettiğini bildirdi.

AMERİKA NE DEDİ?

ABD medyası Suriye'den gelen saldırıyı yakından takip ediyor. Uluslararası kanallar olayı flaş gelişme olarak verdi. Aynı şekilde dünya ajansları da saldırıyı aboneleri flaş gelişme olarak geçti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise Akçakale olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Olayı kınıyor ve başsağlığı diliyoruz' dedi.