BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,14
ALTIN 2.466,61
HABER /  GÜNCEL

Bundan sonra ne yaşanacak!

Şanlıurfa'da yaşanan patlama sonrası CNN Türk'e konuşan Deniz Zeyrek bundan sonra yaşanacak süreci anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER-Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen Havan mermisinden sonra CNN Türk'e konuşan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek olayla ilgili şunları söyledi:

"İki ayrı yerde toplantılar sürüyor ama ilerleyen saaatlerde birleşecektir. Öncelikle ne olduğunu belirlemeleri gerekiyor. Bu olay göstere göstere geldi. Türkiye bu aşamada bir nota verecek Uluslar arası bir arayışa girecek. Türkiye üzerinden Suriye'ye sert bir karar arayışı da olabilir. Bugüne kadar Esad halkına zulüm uyguluyor deniliyordu. Bugünden sonra Uluslararası bir konu olarak tartışılacak.

Güvenlik konseyindeki detayı anlattı birazda duş kırıklığı olduğunu gördüm. Türkiyenin meşru hakları da doğar. Önümüzdeki günlere muhaliflerin bu noktayı elegeçirebilme durumu da var. Muhlifler bu karakolu elegeirebilir. Bugünden sonra Türkiye Cumhuriyeti bu konuyu kayda alacak. Ead'dan olmazza da ondan sonra geleceklerden tanzim edecek.

Türkye'nin Suriye'ye direk saldırmaları doğru olmaz ama Türkiye cevapsız kalmaz. Bir kaç gün içinde bunun bir cevabı olacak.

 Türk hükümeti muhaliflerin nerede oldğunu biliyor, Yani merminin nereden geldiğini tespit edecek bilgiya sahiptir. Muhalifler nerede yerleşik Suriyeliler nerede bu tespt edilir. Namlunun ucu nerededir bunun tespit edilmesi mümkün. Yanı başınızda bir savaş varsa sizin böyle şeyler yaşamanız mümkün. Burada sizin tedbir almanız gerekiyor. Sizin burada risk varsa tahliye etmekten Başka çareniz yok.

ABD'de yeni başkan belirlenene kadar somut bir adım atılmayacak, Putin bu durmda ne yapacak Esad mesafe koymaya başladılar.  İran Esad'a askeri ve istihbarat desteği veriyor."

Emekli Büyükelçi Uluç Özülkü yaşanan olayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Suriye'de devam eden bir iç savaş var. Esad Türkiye'ye açık düşmanlık ilan etmiş durumda. Esad'ın  da Muhalifklerinde bunu yapmış olma ihtimali vardır. iz biraz fazla angajman olduk. Belki karışmama uzak kalmak düşmanlık yaratmamak daha sağlıklı olacaktı. Birleşmiş Milletlere 72 saat içerisinde başvurarak bu konunun barışçıl yollarla halledilmesi için çalışma yapılabilir."