BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,62
HABER /  DÜNYA

Bakan İsmet Yılmaz Saraybosna'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Balkanlar'da barış istediğini söyledi.

Abone ol
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Balkanlar'da barış ve istikrar istediğini söyledi. Bölgede meydana gelen rahatsızlığı Türkiye'nin de derinden hissettiğini söyleyen Yılmaz, bizim sinir uçlarımız burada diye konuştu.
 
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları" (SEDM) toplantısına katılan Yılmaz, daha sonra toplantı için gelen bazı ülkelerin bakan ve yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Bakan Yılmaz bu kapsamda, Bosna-Hersek Savunma Bakanı Muhamed İbrahimoviç, Slovenya Savunma Bakanı Aleş Hoys ve Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Oleksandr Oliinyk ile bir araya geldi.
 
Bakan Yılmaz, görüşmelerin ardından yaptığı değerlendirmede, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları toplantısının Balkanlar'da ve Güneydoğu Avrupa'da barış ve istikrarın teminine yönelik girişim olduğunu belirtti.
 
Bu girişimin Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları arasındaki en etkili ve en gelişmiş platform olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu toplantı vesilesiyle ikili görüşmelerim oldu. Bu görüşmelerde ülkelerimiz arasında gerek savunma sanayi, gerekse askeri işbirliği alanında ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz diye görüş alışverişinde bulunduk" dedi.
 
"Türkiye bu bölgede (Balkanlar) barış istiyor, Türkiye bu bölgede istikrar istiyor" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Türkiye burada barış ve istikrarın kalıcı olmasını istiyor. Bunun için de ülkeler arasındaki iş birliğinin de artmasını istiyor. Hem Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları toplantısı hem de ikili görüşmeler bu amaca yönelik. Biz hep şunu söylüyoruz; Tek amacımız var barış ve istikrar. Barış olursa kalkınma da olur, barış olursa insanların refahı da ortaya çıkar. Hem ülkelerin hem de insanların refahı barıştan geçmektedir. Barışın da yolu diyalogdan geçiyor. Bu da bu barışı ve diyaloğu sağlamak için güzel bir platform oldu."
 
Türkiye'nin Balkanlar'a tarihi ve köklü bağlarla bağlı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bosna-Hersek'teki Boşnak kadar Türkiye'de de Boşnak var. Bu da gösteriyor ki burada bir rahatsızlık olduğunda biz oradan hissediyoruz. Bu hissetmenin gerekçesi de işte burayla olan bağımızdan geliyor. Sinir uçlarımız burada, burada bir sıkıntı olursa biz oradan hissediyoruz. Bu bölgede barış olsun ki herkes mutluluk ve rahat içerisinde yaşasın" dedi.