BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,75
ALTIN 2.388,02
HABER /  EKONOMİ

Zam furyası devam ediyor!

Vatandaşı karar karar düşündüren zamların ardı arkası keilmiyor

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Dalga dalga yayılan zam vatandaşı yakmaya devam ediyor. Doğalgaz, elektrik, benzin derken şimdi de ekmek ve et…

Bütçe açığını dengelemek için ÖTV  ile başlayan zam sağnağının ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ'tan gelen yüzde 9.8 'lik zam haberini sabah saatlerinde elektrik zammı  takip etti. EPDK elektrik toptan satış bedelinin 18.91 liradan 20.80 liraya yükseltildiğini ilan etti.

Vatandaş ise yapılan zamlara tepkili...

'' Kara kara düşünüyorum. Bu kışı nasıl geçireceğiz diye. Battaniyenin altında oturup doğalgazı yakmasam mı diye düşünüyorum''

ARTIK DAHA PAHALI YİYİP DAHA PAHALI GİYECEĞİZ

Yapılan zamlar gıda sektöründe de etkisini gösterdi. Önümüzdeki günlerde soframızdan eksik etmediğimiz ekmeği daha pahalı yiyeceğiz. Ekmeği 1 liradan , sütü yüzde 12, peyniri yüzde 10 zamlı alacağız.

TEKSİTİL SEKTÖRÜ DE NASİBİNİ ALACAK

Elektrik, doğlagaz zamları fabrikalardaki giderleri de arttırdı.Yani zamlardan tekstil sektörü de nasibini alacak. Önümüzdeki günlerde 20 TL'den aldığınız bir pantalonu 22 TL'ye alacağız.

500 TL MAAŞLA ÇALIŞAN İÇİN ZAM ÖNEMLİ DEĞİL AMA...

SKY360 kanalında zamların enflasyona ve vatandaşa etkisini değrlendiren Akşam Gazetesi Yazarı Deniz Gökçe, ''Baktığımız zaman en çok yükselen patlıcan. Sizin evde kaç tane patlıcan yeniliyor. Bütçenizin içinde milyonda bir ağırlığı vardır. En düşük olan balıkmış. Bunlar önemli değil. Ayrıca Türkiye'de birçok insan asgari ücretli çalışıyor. 800 lira ile yaşayan biri için 50 lira önemlidir. Ama 5000 liralık maaş alan biri için bu zam etkili değildir'' dedi.