BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Vatikan'a sıradışı eylem!

Avrupa Birliği tarafından alınan bir dizi önlemin küçük işletmelere zarar verdiğini iddia eden bir kişi, protesto amacıyla Vatikan'da bulunan San Pietro Bazilikası'na tırmandı.

Abone ol
Avrupa Birliği tarafından alınan bir dizi önlemin küçük işletmelere zarar verdiğini iddia eden bir kişi, protesto amacıyla Vatikan'da bulunan San Pietro Bazilikası'na tırmandı.

YARDIM EDİN, YETER ARTIK

Kubbenin altındaki pencerelerden birinin kenarında bulunan Marcello Di Finizio, üstünde "Yardım edin! Yeter artık Monti. Yeter artık Avrupa. Yeter artık çokuluslular!" yazan bir pankart astı.

TEMMUZ AYINDA BENZER PROTESTO

Bir plajda bar işleten Marcello Di Finizio, deniz kıyısının belli bölümlerinin açık arttırmayla satılmasını öngören bir AB yönergesine karşı Temmuz ayında da benzer bir protestoda bulunmuştu.

İtfaiye görevlileri, kubbenin altındaki kaldırımı çevreledi. Papa 16. Benedict bu alanda bugün bir ayin sunmuştu. Di Finizio, Katolikler için oldukça kutsal olan kilisenin kubbesine Salı günü tırmanmaya başladı. Protestocuyla telefonda görüşen İtalyan bakanlar, kendisini eyleminden vazgeçmeye ikna edemedi.

ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERİN REHİNE

Protestocunun arkadaşları, kendisinin, kıyı şeridinin belli bölümlerinin açık arttırmaya sunulması reformuna dair verilen, ve İtalya hükümetinin de desteklediği AB yönergesine sinirli olduğunu belirtiyor. Di Finizo, böyle bir reformun büyük çokuluslu şirketlerin lehine olacağını savunuyor.

Di Finizio plaj boyunca şemsiye ve şezlong kiraya veriyor. Plaj işletmecileri, AB yönergesini Ağustos ayında İtalya'nın kıyı şeridi boyunca şemsiyelilerini kapalı tutarak protesto etmişti. İşletmeciler, yeni kuralların 600 bin kişinin işine mâl olacağını iddia ediyor. Yönerge İtalya'da 2016 yılında uygulanacak.