BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nde acil toplantı başladı!

Suriye'den Akçakale'ye top mermisi düştü 5 ölü var. Ahmet Davutoğlu kurmaylarıyla acil toplantıya girdi..

Abone ol

İNTERNETHABER-Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi merkezine 4 top mermisi düştü. İlk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin bir anne ve 4 çocuğu olduğu öne sürülüyor.

Olay sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kurmaylarıyla Dışişleri'nde acil toplantıya girdi. Bakanlık olayı yakından takip ediyor. Ayrıca Dışişleri'nde büyük acı hakim...

DAVUTOĞLU SERT MESAJLAR VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu'na katıldığı New York'ta, Suriye konusunda sert mesajlar vermiş, savaş imasında bulunmuştu. BM Genel Kurulu toplantıları için ABD'ye giden Davutoğlu, Amerikan PBS televizyonunda yayınlanan "NewsHour" programına da konuk olmuştu. Sunucu Margaret Warner'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın The Washington Post'a verdiği demeçte, Türkiye'nin askeri anlamda tek taraflı bir adım atmayacağı" yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Neden?" sorusunu yöneltmesi üzerine Davutoğlu, "Tabii, Başbakan Erdoğan, Suriye'nin içerisindeki siyasi krizi kastetti. Ama eğer sınırımızda Türkiye'ye karşı herhangi bir güvenlik riski ortaya çıkarsa, sınırımızı korumak bizim hakkımızdır. Türkiye'ye karşı bir terör tehdidi ya da riski meydana gelirse, her türlü adımı atmak hakkımızdır" diye konuşmuştu.