BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

İşte Davutoğlu'nun Suriye mesaisi!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından yoğun bir telefon diplomasisi yaşadı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Suriye'nin Akçakale'ye düşen top mermisi ve 5 kişinin ölümünün ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoğun telefon trafiği yaşadı. NATO Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağıran Davutoğlu, Konsey'den istediğini alırken; ABD, Fransa, Almanya, Azerbaycan ve Pakistan Dışiyleri Bakanları ile telefonla görüştü, destek istedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda dün gece boyunca tüm ışıklar yandı! Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye Ordusu tarafından atılan top mermisinin ardından uluslararası dengeleri harekete geçiren Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik politikasını dile getirirken ve Esad rejiminin bölgede yürüttüğü ve binlerce sivilin ölümüne neden olan askeri operasyonları anlattı.

1.20121004082720.jpg
NATO'YU TOPLADI 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Başbakanlık'ta toplantı sürerken attığı ilk adım NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde oldu. Yoğun bir telefon diplomasisi yaşayan Davutoğlu, NATO Güvenlik Konseyi'ni olay gerçekleştikten 4 saat sonra olağanüstü toplamayı başardı. Türkiye'nin çağrısıyla Brüksel'de toplanan Konsey, Türkiye'nin hazırladığı metni aynen kabul ederken Türkiye'ye destek mesajı verildi. Konsey, Suriye'deki rejimin saldırılarını sonlandırması çağrısında bulunurken her koşulda Türkiye'nin yanında yer alınacağı duyurdu.

2.20121003203305.jpg
DAVUTOĞLU'NUN TELEFON DİPLOMASİSİ 

Ahmet Davutoğlu, NATO'nun açıklamasının ardından bu kez de NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Davutoğlu'nun ABD, Fransa, Almanya, Azerbaycan ve Pakistan dışişleri bakanları ile telefonla görüştüğü ve Suriye'de yaşanan olaylarla birlikte Akçakale'deki gelişmeleri anlattı. Telefon görüşmesinde Akçakale'de sivil ölümlerin gerçekleştiği belirtilirken ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un BM ve NATO nezdinde Türkiye'ye tam destek verileceğini belirtti.