BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Muzice yağ tesbih ağacından çıkıyor bu yağın faydaları nelerdir?

Tohumları tesbih yapımında kullanılan tesbih ağacının yağı, saç derisine inanılmaz faydasıyla biliniyor. Peki bu yağın bilmediğiniz diğer faydaları nelerdir?

Abone ol

Genellikle Hindistan'da yetişen tesbih ağacı, son dönemlerde kozmetik alanındaki eşyaların hammaddesi olarak kullanılmaya başlanmasıyla biliniyor. Ancak sadece kozmetik ve güzellik alanında değil, insan vücuduna da faydaları olduğu bilinen tesbih ağacı yağının yararlarına inanamayacaksınız.

Kan şekerini düzenleyen ve ateşi düşürmeye yardımcı olan tesbih ağacı yağının, kemikleri güçlendirme özelliği bulunuyor. Her ne kadar sert bir kokusu olsa da, yağ asitleri ve diğer besin maddelerinde yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. 

- Yapılan araştırmalara göre tesbih ağacı yağı, saç derisi ve saçı besleyen aynı zamanda sağlıklı tutan linoleik, oleik, stearik asitler gibi birkaç yağ asidi içerir. Bu sayede saçlar nemlenerek, parlak ve canlı bir hale gelir. 

Saç derisindeki sorunları gideriyor
- Kuru, yetersiz beslenmiş veya kaba tüyleri pürüzsüz, ipeksi bir dokuya dönüştüren tesbih ağacı yağı, egzama veya dermatit, kaşıntılı, kuru, kırmızı, pul pul dökülme gibi saç derisinde oluşan sorunları gideriyor.

- Neem ağacı olarak da bilinen tesbih ağacının yağı, saçta oluşan bit gibi böceklenmelerin de önüne geçerek, içerdiği insektisidal bileşeni sayesinde oluşan bitlerin hızlıca ölmesini de sağlar.