BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Fahrettin Koca ambulansa yol vermeyen şahsa verilen cezaya isyan etti

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da ambulansa yol vermeyen trafik magandası hakkında açıklamalarda bulundu. Koca ''içinde hasta vatandaşı taşıyan ambulansa yol vermeyen yaklaşım tarzı kabul edilemez. Bununla ilgili de maalesef sadece para cezasına yönelik yaptırımlar var. Sayın İçişleri Bakanımızla konuyu görüşeceğim” dedi.

Abone ol

İstanbul D-100 karayolu Cevizlibağ mevkinde ambulansa yol vermeyen trafik magandası hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İçinde hasta vatandaşı taşıyan ambulansa yol vermeyen yaklaşım tarzı kabul edilemez” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyaret için Sakarya'ya geldi. Bakan Koca ziyaretler kapsamında ilk olarak Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası istişare toplantısına katılan Bakan Koca bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Koca, İstanbul'da ambulansa yol vermeyen trafik magandası hakkında da açıklamalarda bulundu.

NE KADAR PARA CEZASI VERİLDİ?

Emniyet, trafikte ambulansa yol vermeyen magandayı gözaltına almış ifadesi alındıktan sonra 324 lira para cezası kesilerek serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanımızla görüşeceğim

Bakan Koca, "Özellikle ambulansla hastayı taşıma fonksiyonu icra eden yapılardır. Ambulansların trafikte bir önceliği var. Ama yaşanan olan maalesef çok üzücü. İçinde hasta vatandaşı taşıyan ambulansa yol vermeyen yaklaşım tarzı kabul edilemez. Bununla ilgili de maalesef sadece para cezasına yönelik yaptırımlar var. Bununla ilgili farklı daha caydırıcı cezaların olması kanatindeyim. Sayın İçişleri Bakanımızla konuyu görüşeceğim” diye konuştu.