BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kanada'da Başbakan Justin Trudeau'ya yolsuzluk suçlaması

Kanada'nın genç Başbakanı Trudeau yargıya müdahale ile suçlanıyor, muhalefet Trudeau'ya istifa çağrısında bulundu

Abone ol

KANADA'da Başbakan Justin Trudeau ve kabinesinin yolsuzluk soruşturmasını engellediği iddia eildi. Muhalefet lideri Andrew Scheer, dünyanın en büyük mühendislik ve inşaat şirketlerinden birisi olan SNC-Lavalin'e yönelik yolsuzluk soruşturmasının  Justin Trudeau ve kabinesi tarafından engellendiğini söyledi.

Trudeau'yu istifaya davet eden muhalefet, kendisinin ülkeyi yönetmek için "gerekli ahlaki yetkiyi kaybettiğini" belirtti.

Trudeau susmayı tercih ediyor
Trudeau ise kendisi veya yakın çevresi tarafından yanlış bir şey yapılmadığını ve yargı sürecine müdahalede bulunmamak adına daha fazla konuşmayacağını söyledi.

İlk istifa adalet bakanından
Ülkenin en büyük şirketlerinden birisi olan SNC-Lavalin hakkında başlatılan yolsuzluk kovuşturması tartışmaların merkezini oluşturuyor. Montreal merkezli şirket, aldığı ihaleler karşılığında rüşvet vermekle suçlanıyor.

The Globe and Mail gazetesi, Trudeau'nun ofisinin yargı sürecine engel olmak için Adalet Bakanı Wilson-Raybould’a baskı yaptığını iddia etmişti. Adalet bakanı da, şirket hakkındaki rüşvet iddiaları konusunda hiçbir yasa dışı eylemde bulunmadığını belirterek istifa etmişti.