BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Musul krizine Rusya'da katıldı Türkiye açıklaması

MUSUL krizinyle ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, Türkiye'nin Bağdat yönetiminin bilgisi olmadan Musul'a asker gönderilmesini illegal olarak tanımladı.

Abone ol

Türkiye ile Irak arasındaki Musul krizine Rusya da katıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Bağdat yönetimini bilgisi olmadan Musul'a asker göndermesi yasa dışıdır" denildi.

Türkiye'nin Irak'a Bağdat'ın izni olmadan asker göndermesinin 'yasadışı bir eylem' olarak tanımlandığı açıklamada, "Türk askerinin Irak hükümetinin iradesi ya da izni olmadan Musul kenti yakınlarına gönderilmesi çok ciddi bir gerginlik etmeni. Bu eylemi kabul edilemez bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Deyr ez Zor'da Suriyeli hükümet güçlerini vurduğuna dair haberlerin ise Moskova'da endişe yarattığı belirtildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Haseke yakınlarındaki hava saldırılarının sivillerin ölümüne neden olmasının da Moskova'da endişeyle izlendiği belirtilen açıklamada, "Tüm bu olaylar IŞİD'le mücadele cephesinde durumun kızıştığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.