BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a olay söz! Otur oturduğun yerde!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının son bölümünü Cumhurbaşkanı'na ayıran Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı tarafsız olmamakla eleştirdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tutuklu gazeteciler, Suriye sorunu ve Rusya'yla yaşanan krize geniş yer ayıran Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüklendi. 

Erdoğan'ın parlementoda ettiği 'tarafsızlık' yeminine karşı tarafsız davranmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı isen otur oturduğun yerde değilsen çık karşıma!" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ağır söz otur oturduğun yerde

Konuşmasının başını Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetesinin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına ayıran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dikta yönetimleri iki alan müdahale ederler. Bir havuz medyası oluştururlar. Güçlerin istediği bilgiyi veren medya isterler. İki bağımsız medya üzerine baskı kurarlar.

ONLARCA ÖRNEĞİ VAR

Medya patronuna ağır cezalar verirler. Elinde devletin sopası vardır. Türkiye'de bunun örneği var mı ? Onlarca örneği var. Medya kuruluşlarına devletin gücünü kullanarak baskı kurup gazetelere el koyuyorsunuz. Ondan sonra çıkıp Türkiye'de demokrasi var diyorsunuz. 

YAZI YAZAN GAZETECİ HAPİSE GİDİYORSA BASIN ÖZGÜR MÜDÜR?

Şimdi ben bizi dinleyen gazete okuyan tv izleyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Demokrasi bu mudur? Davutoğlu soru soran gazeteci evine gidiyorsa basın özgürdür diyor peki haber yapan yazı yazan gazeteci hapse gidiyorsa basın özgür müdür?

TÜRKİYE'NİN İTİBARIYLA OYNAMAYA HAKKI YOK

Vicdanında medya özgürlüğünü hissetmeyen kişiya hakim yargıç denilemez. Savcının getirdiğini aynenonaylıyor sen nasıl yargıçsın? Türkiye'nin itibarı ile oynamaya ne hakkın var?

HAPİSTE GAZETECİ OLUR MU?

Baskı altında olan medyaya destek vereceğiz. Bunu sadece lafla dile getirirsek bu iş yürümez.Türkiye'yi bu demokrasi ayıbından kurtarmak zorundayız. Hapiste gazeteci mi olur?

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Biz CHP olarak bir yasa teklifi verdik ama destek verilmedi. Burdan Başbakan Davutoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Gelin bununla ilgili bir yasa çıkaralım. İsterseniz biz teklifimiz geri çeker size destek veririz. Gazeteciler artık tutuklanmasın.

RUSYA KRİZİ

Bu coğrafyada barışı sağlarken herkes kazanır. Hem Türk yetkilileri hem de Rus yetkilileri uyardım. Bu krizi akıl ve mantıkla yönetmek gerekir.

RUS ASKERLERİNİN OMZUNDAKİ FÜZE

Rus gemisi boğazdan geçerken bir füze askerin omuzunda füze görülüyor. Eğer bu bilinçlice yapılmışsa bu asla kabul edilemez. Bu Türk halkına saygısızlıktır. Biz savaş meydanlarında bu ülkenin bağımsızlığını sağladık. Kimse bize bağımsızlığı altın tepside vermedi. Rus halkıyla bir sorunumuz yok. Ama yöneticilerin oturup sağ duyuyla düşünmeleri gerekir. Bunu yaparsak Türkiye bu krizi aşar.

İç politikada yaptığınız hataları telafi ederseniz. Dış politikada yanlış karar alırsanız bunun bedelini 78 milyon vatandaş alır. Çıkan krize bakın: Turizmden sanayicisine herkes etkilendi. 

9 milyar dolarlık fatura çıkacak diyorlar. Neden?

Suriye politikasının yanlışlığını defalarca söyledik, öneride de bulunduk.

24 Ağustos 2012'de dönemin başbakanına mektup yazdık. Bu politikayla Suriye sorununu çözemezsiniz dedik. 2012'de yazdıklarımızın tamamı 2015'te gerçekleşti. 

13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Yanlış yönetiliyor, kötü yönetiliyor. Gelen şehitlerin, gözyaşı döken annelerin sorumluluğu kime? Suriye'de demokrasi diyorsun. Ya senin ülkede demokrasi var mı? Yargıyı perişan ettiniz. Kalktınız Suriye diyorsunuz! Hangi Suriye?

Suriye'nin Rusya için ne kadar önemli olduğunun farkına varamadınız mı? Bize ne Esad'dan Baas'tan!

Kim kaybetti bu sürede?

Türkiye kaybeden tek ülkedir! Suriye'de sadece ve sadece Türkmenler kaybetti. Yazık günah!

HER GELEN ŞAMAR ATIYOR!

Şimdi de Irak çıktı. Türkiye'ye 24 saat veriyoruz diyor. Şu geldiğimiz hale bak. Her gelen şamar atıyor. Böyle bir şey olabilir mi?

SON SÖZÜM ERDOĞAN'A

Sayın Erdoğan, yüzde 51 oyla Cumhurbaşkanı seçildi. Parti olarak da bireysel olarak da Cumhurbaşkanlığı makamına hep saygı gösterdik. Şimdi kendisi tarafsız davranmıyor. Suriye konusunda bizim ne söylediğimizi anlamadan, bizi açıkça suçladı. Ana muhalefet partisini suçladı.

Cumhurbaşkanı isen otur oturduğun yerde değilsen çık karşıma!

Bir şey daha namus ve şeref kavramı bu toplum için çok önemlidir. Bir kişi parlementoda tarafsız davranacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim derse ve tarafsızlığını çöpe atarsa söyleyecek çok daha şeyim var.

Kendisine okuma yazma bilmeyen birinin bile anlayacağı bir soru sormak istiyorum!

Sayın Erdoğan senin için namus ve şeref kavramı nedir çık anlat Allah aşkına!