BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan korkutan hamle Akdeniz'in altına...

RUSYA Doğu Akdeniz'de Suriye kıyılarına yakın konuşlandırdığı denizaltılara kruz füzeleri yerleştirdi. Putin'in bu son çılgın adımı ile kıyamet savaşına bir adım daha atıldı. Rusya daha önce S400 füzeleri göndermişti.

Abone ol

ORTADOĞU 3. dünya savaşına dogru adım adım yol alıyor. RUSYA Akdeniz'i cephaneliğe çevirdi. Bu kez de Kruz füzeleri ile donattığı bir denizaltıyı bölgeye indirdi.

Kruz füzeleriyle donatılmış Rus denizaltısının Akdeniz'e girdiği ve Suriye kıyıları yakınında bekletildiği ortaya çıktı.
 
İnterfax'a konuşan bir kaynak, 'Rostov-na-donu' adlı Rus denizaltısının doğu Akdeniz'e girdiğini açıkladı. Adı belirtilmeyen kaynak ''Denizaltının cephanesinde, Hazar Denizi'ndeki gemilerin IŞİD mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi kruz füzeleri bulunuyor'' diye konuştu.

KREMLİN SESSİZ KALDI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise konuya ilişkin sorulara, ''Bunu askeri yetkililere sormalısınız. Zira benim bu konuda bir bilgim yok'' yanıtını verdi.

Asıl görev yeri Karadeniz Filosu olan denizaltının, Akdeniz'e gönderilmesiyle ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Rostov-na-donu denizaltısının kasım ayında, IŞİD'e Suriye'deki 'kalesi' Rakka'da saldırdığına dair iddialar ortaya atılmıştı, ancak bu iddialar Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ne yalanlanmış ne de doğrulanmıştı.

S400 FÜZELERİ DE SURİYE'DE

Putin Türkiye'nin Rus uçağını vurmasını bahane ederek S400 füzelerini de Suriye'ye yığmıştı. Avcı uçaklarını da bölgeye yollayan Putin, adeta 3. dünya savaşına hazırlanıyor.

AKDENİZ CEPHANELİĞE DÖNDÜ

Doğu Akdeniz'de şu anda birçok ülkeye ait uçak gemileri, fırkateynler ve denizaltılar bulunuyor.

ABD'nin Akdeniz'de "USS Roosevelt" uçak gemisi ve beraberinde 3 fırkateyn, 2 destroyer, 1 elektronik harp gemisi, 1 istihbarat gemisi ve 1 hava savunma gemisi bulunuyor.

Ayrıca Türkiye'den geri çekilen Patriot tipi füze savunma sistemini telafi amacıyla Amerikan donanmasına ait Aegis sistemine sahip 1 fırkateyn, 1 denizaltı ve 2 lojistik destek gemisi de Doğu Akdeniz'de konuşlanmış durumda.

Akdeniz'de hangi ülke nasıl konuşlandı

Paris saldırılarının ardından IŞİD'e yönelik operasyonlarını artıran Fransa da bölgeye "Charles de Gaulle" uçak gemisini gönderdi. "Charles de Gaulle" uçak gemisine 2 fırkateyn ve bir denizlatı da eşlik ediyor.

Belçika ve Almanya da Charles de Gaulle'a güvenlik sağlamak için Doğu Akdeniz'e fırkateyn gönderdi.

İngiltere ise, eski sömürgesi Kıbrıs'ta iki üsse sahip bulunuyor. İngiltere'nin ülke dışındaki en büyük üssü Güney Kıbrıs'ta Agrator'da bulunuyor. Buradaki üste 16 savaş uçağı, 1 Awacs tipi erken uyarı uçağı, 2 muhrip, 1 fırkateyn ve bir denizaltı var.

TÜRK FIRKATEYNİ DE VAR 

NATO üyesi Hollanda da Doğu Akdeniz'de bir fırkateyn'e sahip. NATO şemsiyesi altında da 1 Portekiz komuta gemisi, Kanada, İtalya, Türkiye ve ABD'den birer fırkateyn ve Almanya'ya ait bir yakıt ikmal gemisi Doğu Akdeniz'de konuşlanmış durumda.

RUSYA'NIN SURİYE'DE İKİ ÜSSÜ VAR

Bölgede en önemli askeri varlığa sahip ülkelerden biriyse hiç şüphesiz Rusya. Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üsü, Tartus'ta da deniz üssü mevcut.

Rus donanmasına ait 3 korvet, 2 fırkateyn, 1 istihbarat gemisi, 2 muhrip ve 2 denizaltı Suriye açıklarında bekliyor.