BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

1 saatte 50 Suriyeli konsomatris yakalandı

Şanlıurfa'da yapılan fuhuş operasyonu Suriye'de yaşanan bu insanlık dramını bir kez daha ortaya koydu.

Abone ol

Suriye'de yaşanan insanlık dramında yüz binlerce insan öldü, milyonlarcası ise başka ülkelere kaçtı. Umut yolculuğunda da binlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Çaresiz babaların gözyaşları, sahillere vuran küçücük çocukların cansız bedenleri görenlerin yüreklerini dağladı. Suriyeli kadınlar ise bu dramın en çok yıpranan kesimini oluşturdu. Bir yandan ailelerini korumaya çalışan kadınlar diğer yandan kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi. Şanlıurfa'da yapılan fuhuş operasyonu da, yaşanan bu insanlık dramını bir kez daha ortaya koydu.

ŞANLIURFA’da, dün 500 polisin katılımıyla düzenlenen huzur operasyonunda 1 saat içerisinde pavyon ve eğlence mekanlarında konsomatris olarak çalıştıkları öne sürülen 50 Suriyeli kadın gözaltına alındı. Operasyonda çeşitli suçlarda araması bulunan 25 kişide gözaltına alındı. 

Son günlerde kentte fuhuş, uyuşturucu, hırsızlık olaylarında artış yaşanması üzerine huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Güven Timleri, Önleyici Hizmetler ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinden oluşan 500 polis, denetlenecek adresler ile alınacak güvenlik önlemleri belirlendi.

50 SURİYELİ KONSOMATRİS GÖZALTINDA

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ekipler, kent merkezindeki eğlence merkezlerini denetledi. Ara sokaklarda ve merdiven altı tabir edilen yerlerdeki mekanlara baskın düzenleyen polis, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen ve geceleri eğlence mekanlarda konsomatris olarak çalıştıkları belirlenen 50 Suriyeli kadın ile çeşitli suçlarda araması bulunan 25 kişi de gözaltına alındı.

Huzur operasyonunda gözaltına alınan 75 kişi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve AraştırmaHastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Kentteki huzur operasyonunun devam edeceği öğrenildi.