BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na hendek eleştirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısında konuştu, gündeminde Rusya uçak krizi, Musul'daki Türk üssü ve Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Kalıcı bütçenin yeni yıla yetiştirilmesine destek vermeyen Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Davutoğlu, hendek kazan teröristlerden "arkadaş" diye bahseden CHP liderine tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

Rusya ile uçak krizine değinen Davutoğlu, Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını ancak bir şeyin dikte ettirilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Irak merkezi yönetimi ile yaşanan Musul'daki Türk askeri üssü için de konuşan Davutoğlu, kimsenin toprağında gözlerinin olmadıığını belirterek, "Eğitim desteği için kurulmuş bir kamptır. Irak'ta 1,5 yılı aşkın zamandır eğitim verilmektedir." dedi.

İşte o konuşmaran öne çıkan satır başları:

2016 EKİM AYINDA AB'YE VİZESİZ SEYAHAT

"En geç Ekim 2016'da vatandaşlarımız Avrupa'ya başları dik şekilde vizesiz seyahat edebilecekler.

AB zirvesinde Suriyeli kardeşlerimiz için önemli kazanımlar elde ettik. Suriyeli mülteciler için 3 milyar euro desteğinin sağlanmasında AB vicdanını harekete geçirmesinde Türkiye'nin ısrarı etkili oldu.

Sınırımıza geleni geri çevirmedik, ileride bugünlerin tarihi yazıldığında Türkiye, insanlık tarihine en geniş kapsamlı mülteci akınına bağrını açmış bir ülke olarak adını altın harflerle yazdıracak.

EYLEM PLANI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

Seçim beyannamesinde yer alan bütün reformları vaatleri tek tek yerine getireceğiz. Kimse vatandşın emanetlerini omzunda taşıdığını unutmasın. Çok yönlü kapsamlı reform paketlerimiz var. Perşembe günü eylem planını açıklayacağız.

Sayın Bahçeli'yi az önce dinledim. Parti içinde diktatörlüğünü ilan eden Bahçeli, bizi ve sayın cumhurbaşkanını nezaketsiz biçimde hedef aldı. Bu millet sizi de bizi de iyi bilir. Kendi koltuğunuzu kaybetmemek üzere sarıldığınız hakaretamiz dilin hesabını bu millet sizden sorar.

KALICI BÜTÇEYE DESTEK VERMEYEN KILIÇDAROLU'NA TEPKİ

Kalıcı bütçeyi çıkarmak için her iki liderle görüştüm. İlk görüşmeler olumluydu. Kılıçdaroğlu bazı şartlar ileri sürdü, Bahçeli kalıcı bütçe için destek vereceğini söyledi.Bahçeli'yi ise kalıcı bütçe konusunda takındığı tavır nedeniyle teşekkür ediyorum.

Kılıçdaroğlu ümit ederdik mi güzel başlanğıç yapmak isterdik. ama mümkün olmadı. Geçici bütçe tasarısını gönderdik, inşallah ocak ayında kalıcı bütçeyi çıkaracağız. Bu dar vakitte kalkı kalıcı bütçesiz bırakan ana muhalefete yakışmadı.

İstiyoruz ki her parti elini taşın altına koysun. Gelin ihtiyacımız olan reformlara katkı veren Türkiye'nin geleceğini birlikte inşa edelim.

RUSYA'NIN ANLAMASI GEREKEN HUSUS

Üzülerek ifade edeyim ki net tabloya rağlen Rusya tarafı olgun tavrı göstermedi. Olay Türkiye Suriye sınırında yaşandı.

Rusya'nın anlaması gereken husus şudur: Burası Türkiye-Suriye sınırıdır. Sınır ötesindekiler de bizim kardeşlerimizdir ve onların hukukunu korumak da bizim görevimizdir, sınırımızı korumak da bizim görevimizdir. Bizim aldığımız her tedbir ülkemizi korumak içindir, Suriye'deki sivillere yardımcı olmak içindir.

PUTİN NE DÜŞÜNÜRDÜ?

Eğer biz Ukrayna devletinin çağrısına uyarak gidip Rusya ile akrabalık bağları olan yerleri bombalasaydık acaba Putin ne düşünürdü?

Gözümüzün önünde Türkmen kardeşlermizi bombalanmasına sessiz kalmayız. Hassas durumlarda ülkelerin birbirlerini anlamak noktasında daha dikkatli olması gerekiyor.

Rusya ile görüşmeye, her türlü fikir alışverişinde bulunmaya hazırız. Ancak bize bir şey dikte ettirilmesine de asla izin vermeyiz

İRAN'A MESAJ

Bütün dünya İran'ın karşısındayken bütün riskler alarak Brezilya ile birlikte ambargolara karşı el kaldırdık. Bugün İran'dan yükselen sesler karşısında İran'ı sağduyuya davet ediyorum. Bu tür tavırlarını sürdürürlerse Türk-İran dostluğuna büyük zarar verirler. Bir gün İran halkı sesini yükseltecek ve Türkiye'ye haksızlık yapmayın diye kendi liderlerine seslenecek. 

MUSUL'DAKİ TÜRK ÜSSÜ

Bizim kimsenin gözünde toprağımız yoktur. Bu ülkeler öncelikle terör örgütlerinden kurtulmalıdır. Eğitim desteği için kurulmuş bir kamptır. Irak'ta 1,5 yılı aşkın zamandır eğitim verilmektedir. Barzani'nin de ifade ettiği gibi Sincar'ın kurtarılması konusunda en büyük destek bu kamplardan gelmiştir. Başika kampında bugüne kadar 2 bin kişiye eğitim verildi. Bu eğitim faaliyet Musul Valisi'nin talebi üzerine başlatıldı. Söz konusu asker artırımı güvenlik risklerine karşı alınmış bir tedbirdir. Bunu farklı yorumlayanlar maksatlı bir provokasyon içerisindedir.

KILIÇDAROĞLU'NA HENDEK ELEŞTİRİSİ

Son zamanlarda terör örgütü çeşitli şehirlerde hedekler, barikatlar kurarak güvenlik zaafiyeti vermeye çalışıyor. Terörle mücadelede kararlılığın ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, burada hendek kazan, barikat kuran kişilere arkadaşlar diye hitap etmez umarım. Barikatlar şenlik için açılmadı, Diyarbakırlı kardeşlerimin hayatlarını karartmak için açıldı. Askerleri polisleri şehit etmek için açıldı.

PKK İLE DEAŞ'IN NE FARKI VAR?

Kültür, din, tarih düşmanı teröristlerin elinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. PKK'nın DEAŞ'tan ne farkı var? Bunların tarihe, dine, kültüre saygısı yok.

Diyarbakır'da Silvan'da Nusaybin'de insanlara hayatı zindan edenlere fırsat vermeyeceğiz.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Sayın Tahir Elçi bu teröristlerin kurbanı oldu. Ölümüne sebebiyet veren silah hangisi olursa olsun, Sayın Elçi bir terör kurbanıdır. Bütün bu saldırıların arkasında terör örgütünün faaliyetleri var.

Kim bu terör üzerinden kirli hesaplar yaparsa bizden hak ettiği cevabı alacak.