BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  MAGAZİN

Mustafa Topaloğlu'dan Survivor ile ilgili bomba itiraf

Ünlü Radyo Programcısı Adem Metan, Radyo Viva’da yine coşku, eğlence ve heyecan dolu bir programa daha imza attı. Programa konuk olan ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Topaloğlu, Metan’ın ve hayranlarının yönelttiği soruları açık yüreklilikle cevaplarken yaptığı esprilerle de adeta kırdı geçirdi.

Abone ol

Çıkardığı son albümünde yaptığı Rock şarkılarıyla da hayranlarını coşturan Topaloğlu, deri ceketi ve elindeki gitarıyla yeni bir imaj çizerken bu konuda da ilginç sözler sarfetti. Bugün dünyayı kasıp kavuran Rap rüzgarına değinen Topaloğlu, yıllar önce kendisinin “Sev Oni” adlı Rap parçasını bestelediğini hatırlattı.

Eurovision için yaptığı “Felsefe Yapma” adlı parçasını da hatırlatan Topaloğlu, Felsefe bölümü öğrencilerinin, ‘biz o bölümü okuyoruz, sen felsefe yapma’ diyorsun, diye serzenişte bulunduklarını belirtti. Topaloğlu, “Onlara dedim ki; ‘bu şarkıyı Avrupa Birliği için yaptım. ‘Bize felsefe yapmayın’, uyarısında bulundum, diye açıklamada bulundum” dedi.

“ÜLKEMİZİ YÖNETENLER BEYNİMDEN FAYDALANSIN

Topaloğlu, ayrıca ülkemizin beyinlerden faydalanması gerektiğinin de altını çizerek, “Bu, uzaylı denilen adamın beyninden faydalanalım. Savaşan dünyayı nasıl rahatlatırız’ diye düşünmeli. Bugün silah satıp para kazananlar, başka yoldan da çok para kazanırlar. O yolu da gösteririz. Silahların yaptığı zararın hesabını niçin yapmıyorlar? Allah’tan bize yansıyan doğru yolda olmalıyız” şeklinde konuştu.

Bir ateist profesörle sohbet ettiğine ve onu ikna ettiğini şimdi iyi Müslüman olduğunu belirten Topaloğlu, herkesin aynı yola gittiğini ifade etti. Espri patlatan Topaloğlu, “Birimiz köyden, birimiz şehirden ben de Uzaydan geldim” dedi.

“BANA TATİL GİBİ DÜŞÜN DEYİP, KANDIRDILAR”

”Acun Ilıcalı Survivor için seni nasıl ikna etti?” diye sorulması üzerine de Topaloğlu, “kendisine, tatil gibi düşün” denilerek kandırıldığını söyledi. Orada ilk önce kendi canını düşünme duygusunun öne çıktığını ifade eden Topaloğlu, bunun yanlış olduğun vurgulayarak, ‘ilk önce canan sonra canı düşünmeliyiz. Böyle düşünmeliyiz. Daha gerçeği yani hakikatin gerçeğini buluruz. Tüm sıkıntıların anası bu değil mi?” diye konuştu.

Topaloğlu, ayrıca Survivor’da, aç kaldığında bakmakla yükümlü olduğu ailesinin aklına geldiğini belirtti.   

“ÇOCUKKEN OKULA, BAŞIM ÖNÜNDE GİDER GELİRDİM”

Çocukluk dönemine de değinen Topaloğlu, kasıntı olduğunu kızlarla hiç konuşmadığını ve okula başı önünde gidip geldiğini anlattı. Survivor’da düşüncelere daldığını da belirten Topaloğlu, kafasındaki sorulara cevap bulmaya çalıştığını ifade etti. ‘Niçin katıldığını’ düşündüğünü belirten Topaloğlu, hayatında hiç ticari düşünmediğini söyledi. Ticari düşünmediğinin altını çizen Topaloğlu, Allah’ın kendisine yardım edeceğine inandığını belirtti.  Topaloğlu, “İnsan bir yazılımın içinde. O yazılımı yaşar” şeklinde konuştu.

“SİYASET DEVLETİN MENFAATİ İÇİN YAPILMALI”

Siyasetin ülkenin menfaati için yapılması gerektiğini anlatan Topaloğlu, insanların önce kendisinin değil, devletin zengin olmasını düşünmesi gerektiğini vurguladı. Topaloğlu, “Devlet zengin olduğunda sen de zengin olursun” dedi.

“MUALLİM VE OY EMİNE TÜRKÜLERİ BENİM DEĞİL, DERLEDİM”

Yine soru üzerine “Muallim” ve “Oy Emine” adlı türküleri kendisinin bestelemediğini derlediğini de anlatan Topaloğlu, restore edip insanlara sunduğunu aktardı. Topaloğlu, “Bu binayı inşa edenleri bulup teliflerini, haklarını vermek istedim. Ancak bulamadım” diye konuştu.   

“İYİ PARTİ, İDDİALI BİR İSİM”

Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İYİ Parti ile ilgili düşüncesi sorulan Topaloğlu, iddialı bir isim olduğunun altını çizdi. Bunun bir özgüvene işaret ettiğini de anlatan Topaloğlu, kendiliğinden iyi, demenin özgüven anlamına geldiğini belirtti. Topaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘İYİ Parti, diye yola çıkmışlar. Allah bilir, yazılım nereye götürür. Gönül ister ki çok iyi şeyler yapsınlar. İlla iktidar olmak diye düşünülmemeli. Önce iyi bir muhalefet yapsınlar. Sonra insanlar fark eder iktidara taşır, diye düşünülmeli. Henüz yolun başındalar” 

“TANSU HANIM’A ŞİİR YAZDIM, TEŞEKKÜR ETMEDİ”

Dünyanın artık çok partili sistemde olduğunu kaydeden Topaloğlu, Tansu Çiller, Başbakan olduğunda ilk kez bir kadının Başbakan olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Kadının, Allah’tan sonra geldiğini de ifade eden Topaloğlu, bu sıranın bozulması üzerine günah işleneceğini anlatarak, “Bozarsak büyük günah işleriz. O annenin şefkatiyle dünyaya bakacak. Unvanı, şefkati, ve sevgisiyle ülkeyi yönetecek, dedim” diye konuştu.

Tansu Hanım için, “İlk kadın başbakansın, Gönülerde sultansın, Cennet olsun bu vatan,  Seni anlamayanlar utansın”, adlı şiir yazdığını da hatırlatan Topaloğlu, ancak kendisini arayıp teşekkür etmediğini belirtti.

MUHALEFETİ TOPA TUTTU

Sözleriyle muhalefeti de adeta topa tutan Topaloğlu, iktidarı anlamsızca eleştirmenin, kırmanın ve üzmenin iyi olmadığını kaydetti. Ülkenin kavgaya sürüklenmemesi gerektiğinin altını çizen Topaloğlu, muhalefetin bilgi ve projeleriyle öne çıkması gerektiğini vurguladı. Topaloğlu şöyle konuştu:

“Başbakan’a iyi projeyle gidilirse kötü mü olur? Maalesef, dünyaya örnek bir muhalefet yapmıyoruz. Birinci veya ikinci olabilirsin. İyi projeleri getirdiğinizde alkışlanıyorsunuz. İnsanlar mutlu oluyor. Keşke, böyle projelerle gelseler. Birbirimize bağırmamalıyız. Sevmeliyiz ve saymalıyız. Milletin meclisinden büyük saygı istiyorum. Ancak ne yazık ki, saygısız ve sevgisizlik var. Birbirlerine saygı duymuyorlar. Onlar saygılı olmalı ki biz de aynı saygıyı onlara gösterelim. Saygı en büyük sevgidir. Bunu bilmeyen aptaldır”

“GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI”

Topaloğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası ile ilgili düşüncesinin sorulması üzerine de kendisini iyi tanımadığını belirterek şöyle konuştu:

“Ankaralılar çalışmalarıyla onu daha iyi tanıyor. Eğer onu iyi yaptıklarını görüp bağrına basmışsa önemli. Ancak, gençlerin de önü açılmalı. Hep o görevi yapacak diye bir şey yok”   

SANATÇILAR ‘ALBÜMÜM ÇOK SATMADI’ DİYE ÜZÜLMESİN

Bazı sanatçıların albümü çok satmadığı için bunalıma girmesini de eleştiren Topaloğlu, kendisinin  de “Muallim” şarkısının ardından bir süre geri çekildiğini anlattı. Sanatçıların bir süre geri çekilmeyi bilmesi gerektiğini de vurgulayan Topaloğlu, ‘kiminle düet yapmak istersin?” diye sorulunca da Tina Turner, Hayko, Demet Akalın ve Yıldız Tilbe ile yapmak isteyeceğini belirtti. Hadise için ise ‘da dese” diye ilginç bir karşılık verdi. 

Çok sevdiği milli boksör Kemal Sonunur ile ilgili hatırasını da paylaşan Topaloğlu, rakiplerini nakavtla yendiğini belirtti. Topaloğlu, bir gün karşılaştığında kendisine bunu nasıl başardığını sorduğunda ise milli boksörün, “Maça çıkmadan önce, Allah’ım, rakibim benden sana daya yakınsa o galip olsun’ diye dua ettiğini söylediğini aktardı.

“Ülkemizde hangi futbol takımını tuttuğu” sorulan Topaloğlu, ‘hangi takımın şampiyon olmasını diliyorsam, o takım şampiyon oluyor’ diyerek eğlence, heyecan ve espri yüklü sözlerine son noktayı koydu.