BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Trump'ı tutuklayacaklar mı bomba iddia

ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen soruşturmada şok gelişmeler yaşanabilir. Sabah yazarı Hilal Kaplan konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Esas bombanın bugün patlayacağını yazan Kaplan'a göre ilk gözaltına alınacak isim Trump'ın eski güvenlik uzmanı Michael Flynn. Sırada ise Trump var.

Abone ol

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, ABD Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen 'Rusya' soruşturmasını bugünkü köşesine taşıdı. Trump'ın Rusya ile kirli ilişkiler içinde olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Kaplan, eski FBI Başkanı Robert Mueller'in, davadaki ilk suçlamaların basına yansımasının ardından bugün ABD'de gözaltıların yaşanacağını yazdı. Yazara göre, ilk gözaltına alınacak isim ise Trump'ın Rusya ile gizli ilişki ağını yönettiği iddia edilen ve geçtiğimiz şubat ayında istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn.

TRUMP YA İSTİFAYA ZORLANACAK YA DA...

Hilal Kaplan devam eden soruşturmanın bu hızla gitmesi durumunda ABD Başkanı Trump'ın da bir yılını doldurmadan istifaya zorlanacağını iddia etti. Ya da Trump'ın görevden azledilme tehdidiyle diğer ABD başkanlarından farksız bir şekilde kukla gibi görevine devam edeceğini yazdı. 

Kaplan'ın bugünkü yazısında öne çıkanlar şöyle:

...9 Mayıs'ta, Trump Rusya soruşturmasının baş aktörü olarak gördüğü FBI Başkanı James Comey'i kovdu. 20 Temmuz'da, Trump'ı savunan hukuk ekibinin sözcüsü ve baş avukatı istifa etti. 18 Ağustos'ta, soruşturmaya dahil edildiği anlaşılan ve Trump'ın sağ kolu olan baş stratejisti Steve Bannon istifa etti. Bugüne gelen süreçte, Trump'ın çekirdek ekibindeki istifaların sayısı 10'u buldu. Başkanlık Konseyi'nden ve danışmanlıktan çekilen işadamlarını da eklersek sayı 30'a dayanıyor.

Esas bomba ise bugün patlıyor. Trump ve ekibinin Rusya ile 'kirli ilişkileri' olduğu iddiasını araştırmakla görevlendirilen özel danışman ve eski FBI Başkanı Robert Mueller'in, davadaki ilk suçlamaları belirlediği cuma basına sızdırıldı. Bugün ise ilk gözaltı kararlarının alınması bekleniyor. İlk sıralarda yine Michael Flynn görünüyor, yakın zamanda gözaltına alınabilir.

Flynn istifa ettiği gün, artık 'siyasi bir rehine' olduğunu yazmıştım. O yüzden sonrasındaki gelişmeler şaşırtmadı. Bu hızla giderse Trump ya bir yılını doldurmadan istifaya zorlanacak veya azil tehdidiyle yaşayarak kendisine söylenen her şeyi yapan bir kukladan farksız olacak; aşağı yukarı diğer ABD başkanları gibi...