BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ali Türkşen'den Nihat Genç'e NATO ve FETÖ yanıtı

Eski SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, İyi Parti parti programında yer alan 'NATO'ya bağlıyız' ifadesine sert tepki gösteren yazar Nihat Genç'e yanıt verdi.

Abone ol

İyi Parti'ye katılan Eski SAT komandosu Balyoz kumpasından hapis yatan emekli Albay Ali Türkşen, yazar Nihat Genç'in iddialarına yanıt verdi.

Ulusal Kanal'ın programında "NATO'ya bağlılık FETÖ'ye bağlılıktır" diyen Genç, "PKK'nın FETÖ'nün kucağına oturduktan sonra ne millilik kalır ne birşey" ifadelerini kullanmıştı.

İşte bu sert sözlerin ardından yanıt gecikmedi. Emekli Albay Ali Türkşen, iddialara Odatv sitesi üzerinden böyle yanıt verdi:

KİMSENİN PKK'NIN KUCAĞINA FALAN OTURDUĞU YOKTUR
"Çok haklısın Nihat Abi. Aynı Doğu Perinçek Beyefendi gibi, sen de eksik bilgiyle yanlış değerlendirme yapıyorsun Nihat Abi. 24 Ekim akşamı partinin kuruluşuyla ilgili evrakları imzalarken senin bahsettiğin hususun yer aldığı “eşit vatandaşlık” ifadesini içeren paragraf olduğu gibi çıkarıldı. 48. kez tadil edilen bu program partinin resmi yayın organları tarafından basına verilmediği için sizler hep önceki taslak üzerinden değerlendirme yaptınız. Haksız değilsin. Belki böyle teknik ve önemli bir resmi yayım hatasının ortaya çıkmaması gerekirdi ama tekrar ifade etmek gerekirse, partinin imzalanan programında böyle bir husus yer almamaktadır ve dolayısıyla kimsenin PKK’nın kucağına falan oturduğu yoktur Nihat Abi.

SENİN BİLECEĞİN İŞ
NATO ile ilgili iki paragrafı nasıl yorumlayacağın sana kalmış. Sen orada yazanları; “NATO’ya bağlılık, FETÖ’ye bağlılıktır” diye algılıyorsan, senin bileceğin iş. Ama “Özellikle kondu” diyeceksen, orada da kimseye haksızlık etmemeni rica etmek hakkımızdır diye düşünüyorum Nihat abi.

Konuşmanda çok güzel bir ifade kullandın Nihat abi. Diyorsun ki; “Türkiye bu hale, bilip de susanlar yüzünden geldi.” Sen bildin ve susmadın da Türkiye nasıl bu hale geldi o zaman Nihat Abi? Ben sana nedenini söyleyeyim istersen; “Türkiye bu hale, bilip de susanlar kadar, bilip de sadece konuşanlar, elini taşın altına koymayanlar yüzünden geldi” tıpkı sen ve senin gibiler sayesinde Nihat abi.

Diyorsun ki; “Artislik yapma. Beni mi dövecen? Terbiyesiz adama bak. Pazusu büyük adamdan mı korkacağız?” Benim bildiğim Nihat Abi, elbette ne pazusu büyük adamdan ne de başka kimseden korkar. Ama benim bildiğim Nihat Abi, pazusu büyük adamdan korkmadığı gibi, yüreği büyük adamın da yoluna çıkmaz.

AMA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYORSUN
Sonuç olarak Nihat Abi, yorgunluğun her halinden belli konuşmanla, seni hedef almayı hiç düşünmediğim bir cevap yüzünden, demediğini bırakmamışsın bana. Canın sağ olsun, sen yine de benim güzel bir abimsin, öyle de kalacaksın. Ve fakat biz bir yola çıktık Nihat abi. Senin çıkmadığın bu yolda, gafullukla mücadele boynumuzun borcu olsun. Sen yine bize güzel kitaplar yaz. Sen yine es, gürle televizyon ekranlarından. Sen yine konuş Nihat abi. Çünkü yazmayı ve konuşmayı iyi biliyorsun ama elini taşın altına koymuyorsun. Yani kısaca; ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da lütfen bir zahmet ... git Nihat Abi. Anlayacağın İYİ parti, umudunu kesmeyenlerin, yorulmayanların, nereye gideceğini ve ne istediğini bilenlerin, kısaca elini taşın altına koyanların partisidir, bunu da böyle bilesin Nihat Abi. Haydi kal sağlıcakla, benim okur-yazar-konuşur güzel abim..."

Ali Türkşen kimdir? Meral Akşener kaptı

 NİHAT GENÇ NE DEMİŞTİ?
Ulusal Kanal'da çok tartışma yaratan Nihat Genç ile Veryansın programında Ali Türkşen'in Meral Akşener'i savunurken söylediği sözlere tepki gösteren Genç, Akşener'in programında yer alan ifadelerin batı dayatması olduğunu savunmuştu. Nihat Genç şunları söylemişti:

"Ali Türkşen çıkmış diyor ki 'Bu partinin arkasında ABD var diyenlere...' diyor sayıyor. Kimse 'Bu partinin arkasında ABD var' demiyor. Kendisi yazıyor. Parti programına 'NATO'ya bağlıyız' diye yazmış. Kendin yazmışsın, ben iddia etmiyorum. Bu bir iddia değil, yazmışsın oraya. Bu kadar aptallık olur mu? Parti mi kuracaksınız, ne yaparsanız yapın bana ne!

'İki tane NATO var' dedik. Bunları yüzlerine karşı söyledik. Soğuk savaş zamanında bir NATO vardı. Türkiye'deki bütün sağ partilerin ana kucağı. Ama soğuk savaşın da realitesi. Şimdi bu NATO başka NATO. Demireller, Özallar, Kenan Evrenler bağlıydı.

'NATO'YA BAĞLILIK FETÖ'YE BAĞLILIKTIR'
Fakat 15 Temmuz'dan sonra bir NATO geldi. Dedi ki NATO 15 Temmuz'dan sonra 'FETÖ benim ordumdur'. FETÖ'ye sahip çıktı. Şimdi NATO'ya bağlılık demek FETÖ'ye bağlılık demektir. Sende bunu diyorsun. Bizde bir yazar olarak çıktık Akşener hanımın öbürlerini yüzüne karşı 'bunu buraya yazmayın, NATO'ya bağlılık FETÖ'ye bağlılıktır' dedik. Geleneksel kurumlara bağlılık değil ama NATO adını geçirmeyin dedik. Kasıtla koydular. Ne gelmişsin bana artistlik yapıyorsun. Sende kalkmış beni mi döveceksin. Terbiyesiz adama bak. Pazusu büyük adamlardan mı korkacağız... Sonra Apo'nun dile getirdiği, liberallerin söylediği 'Türkiye'de etnik vatandaşlık' gibi tuhaf anlama çıkan, ayrı bir federasyon kurulmasının önünü açan 'eşit vatandaşlık' diye birşey. Vatandaşlık ayrı, eşit vatandaşlık ayrı. 30 yıl bunu pişirdiler şimdi programa koydular. Daha program yayınlanmadan 'koymayın' dedik.

Siz Türk milliyetçisi değil miydiniz. Batı'nın 30 yıldır Türk milletine dayatması neydi. Bir FETÖ, iki PKK. İkisine de imzanı atmışsın. İttifak haline gelmişsin, bunu söylemeyelim mi. Var orada bizim temiz, düzgün milliyetçi arkadaşlarımız; bişey dediğimiz yok. Var ama PKK'nın FETÖ'nün kucağına oturduktan sonra ne millilik kalır ne birşey. Sana 'bu ülkede kuruldun, bu ülkenin partisisin' demezler. Sen başka biryerde kuruldun demektir. AKP'nin kurulduğu yer gibi biryer burası. Temiz niyetlerle gittik, yüzlerine söyledik...

'30 YILDIR PKK VE FETÖ'DEN ÇEKİYORUZ'
Batılılar maddecidir. Meral hanıma dediler ki 'kontrata yazacaksın'. 'Hem NATO'yu hem eşit vatandaşlığı yazacaksın ben burada göreceğim' dediler. Akıllı bir Batılı olsa 'bunu buraya yazdırmayalım milliyetçiler şüphelenmesin' der. Ona rağmen yazdırdılar.

Bu dayatmaları AKP getirdi koydu. AKP'nin başladığı ama bitiremediği maddeler. Herşeye başından başlama garantisi veriyor. Zaten bu ülke 30 yıldır PKK'dan ve FETÖ'den çekiyor. NATO, FETÖ'ye 'benim ordum' demiş. NATO'ya 'FETÖ oldukça ben yokum' diyeceksin. 'Ben NATO'ya yine bağlanırım ama ya FETÖ ya ben' demeyecek misin. Sözler verilmiş ittifak yapılmış.

'HDP'SİZ PROJE KURAMIYORLAR'
CHP'nin programı HDP'li program, Akşener'in programı HDP'li program, ÇYDD, 'HDP olmazsa olmaz' diyor. Şenal Sarıhan'ın Meclis'te yaptığı konuşmayı da duyduk. O da HDP'ci. Atatürk'ün resmini gösteriyorlar, 'Biz kemalistiz' diyorlar. Plana, programa bakıyorsun hepsi HDP ile işbirliği içinde. FETÖ'cülerle, federasyoncularla gidip sarılacak halim yok. Bir dirayetin olacak.*