BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Koç'un ölümü Sabancı'dan duygusal mesaj

Mustafa Koç'un ölümü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'dan duygusal bir mesaj geldi. Sabancı yakın arkadaşı olan Mustafa Koç'a bu sözlerle veda etti...

Abone ol

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Mustafa Koç'un ani ölümünün ardından açıklama yaptı.

Sabancı, "Bugün şok içindeyiz, derin bir üzüntü içindeyiz" dedi.

Güler Sabancı telefonla bağlandığı CNN Türk yayınında şunları söyledi:

"Hepimizin başı sağolsun. Çok sevgili bir dosttu. Zeki bir insandı, dürüst insandı. Güvenilir bir dosttu. Çok genç yaşta hayatını kaybetti. Bugün şok içindeyiz, derin bir üzüntü içindeyiz. Mustafa Koç, Rahmi beyden sonra büyük çapta ileriye götürdü.

Hakikaten çok başarılı girşimlerde bulundu. Geldiği kültür, içinde bulunduğu aile ona toplamsal duyarlılığı vermişti. Öncü işler yaptı, mekanı cennet olsun diliyorum."

ÇOK SEVGİLİ ARKADAŞIM, KARDEŞİM!

Mustafa Koç'un ölümünün ardından bir mesaj da Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk yayınladı:

Şahenk taziye mesajında şunları dile getirdi:

"Çok sevgili arkadaşım, kardeşim, Koç ailesinin değerli evladı, zaman zaman dertleştiğimiz, zaman zaman sevincimizi paylaştığımız, varlığından hep gurur duyduğum Mustafa Koç artık yok... Kederimiz sonsuz, yeri hiç doldurulamayacak. Mustafa sen bizim, Türkiye'nin; Büyük Koç camiasının kalbinde her daim var olacaksın. Mekanın cennet olsun. Koç ailesinin, Koç camiasının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyorum. Allah Rahmet Eylesin."

MEHMET ŞİMŞEK: ÜRETKEN BİR EVLADIMIZI KAYBETTİK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Mustafa Koç'un ölümüne ilişkin Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

 "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik. Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum"

ÇELİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada, binlerce kişiye istihdam kapısı olan, Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç'un kalp krizi sonucu vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade etti.

VARDAN: BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, işadamı Mustafa Koç'un vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yayınladığı mesajında şu ifadelerle başsağlığı diledi:

"Türkiye - ABD İş Konseyi TAİK eski Başkanı ülkemizin önde gelen işadamlarından Sayın Mustafa V. KOÇ’un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere, tüm Koç Holding camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."