BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  SAĞLIK

Kepçe kulak ameliyatı nedir nasıl yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı nedir, nasıl yapılır sorularına Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen yanıt verdi.

Abone ol

Kepçe kulak problemi sık görülen bir şekil bozukluğu olup kulak kepçesi ile kafa arasındaki açının normalden daha fazla olmasından kaynaklanır.

Kepçe kulak genetik ve doğumsal nedenlerden dolayı meydana gelen estetik bir ihtiyaçtır. Çocukluk döneminden itibaren farklı görünüşlerin alaya alınması ve aşağılanması insanların sosyal yaşantılarında problemler yaşamasına, özgüveninin kaybolmasına ve psikolojik olarak sorunlar yaratmaya başlar. Bu psikolojik sıkıntı ilerleyen yaşlarda da devam edebilir. Günümüz teknolojisinde kepçe kulak sorunu basit bir operasyonla çözülebilmekte ve olası tüm psikolojik problemlerin önüne geçilebilmektedir.

KEPÇE KULAK AMELİYAT KAÇ YAŞINDAN İTİBAREN YAPILABİLİR?

Kulak kepçesi gelişimini yaklaşık 6 yaş civarında tamamlar. Kulak gelişimini tamamladıktan sonra ihtiyaç duyan herkese bu operasyon uygulanabilmektedir. Çocuklar için ise en uygun dönem okul öncesi dönemdir.

Kepçe kulak ameliyatı nedir nasıl yapılır

İPLE KEPÇE KULAK AMELİYATI NASIL YAPILIR?

İple kepçe kulak operasyonunu klasik kepçe kulak ameliyatına göre birçok avantaj sağlar. Geleneksel yöntemlerden farkı, kulak bölgesinde neşter kullanılmadan sadece özel bir iğne yardımıyla ve tıbbi ipler kullanılarak lokal anestezi altında ayakta yapılan bir operasyondur.  En basit şekilde açıklamaya çalışırsak gereğinden fazla açılmış kıkırdak yapısını medikal ip yardımıyla ameliyatsız içe doğru gerdirilmesi işlemidir. Bu operasyon yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir ve tecrübeli cerrahlar için oldukça kolay bir uygulamadır.

KEPÇE KULAK AMELİYATI SONRASI 

Bu yöntemin en önemli avantajının kesi yapılmaması olduğunu belirtmiştik. Bundan dolayı iz kalmasıyla ilgili sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz. Ayrıca klasik yöntemden farklı olarak şişlik, kızarıklık, morluk gibi ameliyat sonrası belirtiler daha az oluşmaktadır ve pansumana ihtiyaç duyulmaktadır.  Kulak mikro müdahaleler yapılarak düzeltildiği için iyileşme süreci hızla sağlanır ve hasta operasyon sonrası günlük hayatına hemen dönebilmektedir.  Acelesi olmayan hastalarımız için 3-5 gün dinlenme öneriyoruz. Operasyondan üç hafta sonra kulağınızın yeni şeklinin farkına daha iyi varır, saçlarınız ile gizleme ihtiyacı hissetmez ve keyfini çıkarmaya başlarsınız.

İple kepçe kulak ameliyatı sonrasında hastalarımızın 2 hafta boyunca geceleri saç bandını takması yeterli olacaktır.

Bu yöntem size anında istediğiniz doğal görünümü sağlayarak ve klasik yöntemin yarattığı zorluğu ortadan kaldırarak özgüveninizi artırmayı ve hayatta daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.