BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  MEDYA

Murat Yetkin'den olay Erdoğan yazısı

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bindiği dalı kestiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, "14 Aralık operasyonu 17 Aralık'ı unutturmayı amaçlamışsa, başarılı olamadı. Ama Cumhurbaşkanı'nın bu nedenle AB ile restleşmesi bindiği dalı kesmek anlamına gelir" diye yazdı.

"Erdoğan 14 Aralık’ın basın özgürlüğü ile ilgisi olmadığı, işte Tahşiye kumpası ve darbe komplosu olduğunu söylüyor ve AB’cilere “İster alın, ister almayın, kendi işinize bakın” mealinde çıkışıyor" diye yazan Murat Yetkin, Ama AB ile bu kadar restleşmenin, Erdoğan için kendi bindiği dalı kesmek olduğunu ifade etti.

"Evet, belki Haçlı Zihniyetine rest çeken Cumhurbaşkanı olarak 2015 seçimlerinde –özellikle de Kürt diyalogu sonuç getirmezse- göğsünü kabartma puanı cinsinden oy getirebilir, ama uzun vadede bindiği dalı kesmektir" diyen Murat Yetkin, nedenini şöyle anlattı:

AK PARTİ'Yİ MİLLİ GÖRÜŞ'TEN AYIRAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve diğer yoldaşlarıyla birlikte 2000 yılında AK Parti’yi kurduğunda, onları Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş ideolojisinden ayıran temel olarak iki siyasi çizgi değişikliği olmuştu.

Erbakan ekonomide “Adil Düzen” yanlısıydı. Bu Arap sosyalist-devletçiliği ile ütopik korporatizm kırması bir çizgiydi. Pazar ekonomisini savunmanın kapitalizmin acımasız günahlarına ortak olmak sayıyordu.

AB HAÇLI ZİHNİYETİNİN UZANTISI

Erbakan AB’ye karşıydı. Onu, Haçlı Zihniyetinin günümüzdeki uzantısı olan bir “Hıristiyan Kulübü” görüyordu. Onlar ortak, biz pazar olacaktık. O nedenle İslam Ortak Pazarı kurulmalı, Avro yerine İslam Dinarı ortak para birimi olmalıydı.

Erdoğan ve arkadaşları ise AB’nin siyasi ve ekonomik ölçülerini esas alarak siyasi-İslam'dan yollarını ayırdılar, kendilerine “Muhafazakâr Demokrat” dediler; en azından biz öyle gördük.

Pazar ekonomisi (Kemal Derviş reformları sayesinde) siyasetin ekonomiye müdahalesini asgariye indirip devletçiliği kıracak, AB demokratik standartları da Türkiye’nin çok çektiği askeri darbelere panzehir olacaktı.

O YÜZDEN DİYORUM BİNDİĞİ DALI KESİYOR DİYE

"Geldiğimiz nokta şudur: Üzerinde yüzden fazla değişiklik yapılmış ihale mevzuatıyla hükümet ihaleleri koalisyon hükümetlerinde dahi görülmedik şekilde paylaştırmakta, kamu personeli alımında KPSS sonuçlarından çok “kayırmacılık” iddialarını ayyuka çıkartan tanıdık torpili önem taşımakta ve yargıyla oynanarak yolsuzlukların üzerine gidilmesi değil, dosya kapatılması uygulaması çoğalmaktadır" hatırlatması yapar Murat Yetkin, AB'nin alternafi olarak görüyen Rusya'nın durumuna işaret etti:

Şimdi ABD’den sonra AB’ye de rest çekerek seçimlere “Dünyaya meydan okuyan lider” hazırlığı yapılmaktadır.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın gözü Şangay Beşlisinde” diye istizha yapıyor ama, oranın lideri Rusya’nın hali ortada.

O yüzden diyorum, bindiği dalı kesiyor diye.