BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,61
HABER /  POLİTİKA

Mumcuya göre hükümet yalancı

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, vakıf tasarısı ile ilgili hükümeti eleştirdi.

Abone ol

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Yabancıların vakıf kurması konusunda mütekabiliyet kelimesini anmak, yalan söylemektir'' dedi. Mumcu, BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, AB Sosyal Şartı'na çekince konulmasının yanlış bir tutum olduğunu söyledi.

Sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumun ilgili her kesiminin buna tepki göstermesi gerektiğini savunan Mumcu, ''Hükümet, AB'ye ve topluma verdiği tüm sözleri rafa kaldırmıştır. Son derece geri ve çağ dışı bir tutuma girmiştir'' diye konuştu. Çekince konulan maddelerin çalışan kesimi yakından ilgilendirdiğine işaret eden Mumcu, ''Türk insanını ucuz işgücü, heba edilebilir ömür diye gören bir anlayış vardır'' dedi. Bu konuda ana muhalefet partisine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Mumcu, ''Bu konuda hükümet geri adım atıncaya kadar mücadele edilmelidir'' şeklinde konuştu.

VAKIFLAR YASA TASARISI

Mumcu, bir gazetecinin, Vakıflar Yasa Tasarısı'na ilişkin sorusu üzerine de, ''Vakıflarla ilgili olarak da Sayın Başbakan Yardımcısı bir sunuşta bulundu. Esas itibariyle yapılan düzenlemenin doğru olduğunu düşünüyorum'' yanıtını verdi. Mumcu, şöyle devam etti: ''Fakat mütekabiliyet gibi bir husustan söz ediliyor ki, çok ayıp bir şey... Hiç bir hukuksal karşılığı, hiç bir gerçekçi niteliği yok. Bu konu mütekabiliyeti ilgilendiren bir konu değil. Çünkü söz konusu vakıflar, sizin hukukunuza bağlı tüzel kişilikler. Burada mütekabiliyet diye bir şey zaten söz konusu olamaz. Mütekabiliyet kelimesini burada anmak, yalan söylemektir. Başka bir şey değildir. Hükümet, ne yaptığını kendisi de bilmiyor. 360 sandalyeyle Meclis'i çalıştıramıyor.''

AKAY'IN KONUŞMASI

BASK Genel Başkanı Resul Akay da AB Sosyal Şartı'na çekince konulmasının kendilerinin de gündeminde bulunan önemli bir mesele olduğunu söyledi. Hükümet yetkililerinin başka siyasi partilerde bulundukları dönemde memurlarının haklarının elde edilmesi konusunda farklı açıklamalarda bulunduklarını savunan Akay, ''Şimdi AB Sosyal Şartı'nın 5. ve 6. maddelerine çekince konulması hayret ve dehşet vericidir. Ürkütücü bir durumdur'' diye konuştu.