BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL

Erenkaya cinayetinde bir gözaltı

Karataş ilçesi Belediye Başkanı Erenkara'nın öldürülmesiyle ilgili 1 zanlı yakalandı.

Abone ol

Adana'nın Karataş ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Erenkara (35) ile kardeşi Çınar Erenkara'nın (30) silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili aranan 3 zanlıdan 1'inin yakalandığı bildirildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, güvenlik güçlerince Karataş'taki bir eve düzenlenen operasyonda, zanlılar arasında yer alan ve bu yıl Karataş plajının işletmeciliğini üstlendiği belirtilen Mehmet K, gözaltına alındı.

Emniyet Amirliğinde sorgulaması yapılan zanlı Mehmet K, sağlık raporu için Sağlık Ocağına götürülürken, gazetecilerin soru üzerine, olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Yetkililer, zanlılar arasında yer alan ve isimleri açıklanmayan 2 kişinin daha arandığını bildirdiler.

Bu arada, Belediye Başkanı Yusuf Erenkara'nın Adana Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılan cenazesinin, buradan alındıktan sonra Karataş Belediye Başkanlığı önünde düzenlenecek cenaze töreninin ardından, ilçede kardeşi Çınar Erenkara ile toprağa verileceği kaydedildi. Belediye Başkanı Erenkara ve kardeşi Çınar Erenkara, Karataş'ın Atatürk Caddesindeki evlerinin önünde tartıştıkları belirtilen 2 kişi tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüştü.