BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,88
ALTIN 2.424,11
HABER /  DÜNYA

Türkiyenin gözü Kerkük petrollerinde

Celal Talabani'nin örgütüne göre Türkiye'nin Kerkük petrollerinde gözü var.

Abone ol

Açıklama, Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Irak Parlamentosu Başkanı Dr. Mahmud El Meşhedan, İran, Suudi Arabistan ile Suriye'nin Irak'taki kargaşa ve terör olaylarında rolleri olduğunu, Türkiye'nin de Kerkük petrollerine göz dikerek yüzde 10'unu istediğini iddia etti.
Açıklamaya göre, Irak Parlamentosu Başkanı yaptığı basın toplantısında, komşu ülkelerin çeşitli nedenlerle Irak'ın içişlerine müdahale ettiklerini savundu.

Irak Parlamentosu Başkanı, "peşmergeler, geçmişte olduğu gibi bugün de koruyucu bir görev üstlenmiştir. Irak'ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli katkıları vardır. Peşmergeler ayrıca, Kürdistan bölgesinin savunmasını da yapmaktadır" diye konuştu.

Talabani: "ABD terörü yok etmeden çekilmeyecek"
Bu arada, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ABD ordusunun terörü bitirip güvenliği sağlamadan Irak'tan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Irak Devlet Başkanı, konuşmasında Irak'taki terörist hareketlerin amacının yalnızca masum insanları öldürmek ve kaos yaratmak olmadığını, bu güçlerin ülkenin yeniden yapılanmasını engellemek istediklerini iddia etti.
Talabani, ABD askerlerinin varlığını Irak hükümetinin istediğini açıkladı.