BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül, çifte standarttan yakındı

Dışişleri Bakanı Gül, BM Genel Kurulu'nda tonuştu ve çifte standarta dikkat çekti.

Abone ol

Birleşmiş Milletler’in 61. Genel Kurulu’nun açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, terörizmle mücadelede çifte standart uygulanmasından ve teröristler arasında ayrımcılık yapılmasından şikayet etti.

Gül, terörizm konusunda çifte standarta tahammülleri olmadığını belirtti. Birçok uluslarası konuda Türkiye’nin görüşlerini ifade eden Gül, Kıbrıs’ta kalıcı barışı sağlayacak tek platformun Birleşmiş Milletler olduğunun altını çizdi. Gül, konuşmasında Ortadoğu, Irak, Kıbrıs, Kafkasya, Afganistan, kültürler arası uyum ve Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ne adaylığı konularına değindi.

TERÖRİZMDE AYRIMCILIK YAPILMASIN
Gül, terörizmin masum insanların hayatlarına mal olmaya devam ettiğine işaret ederek şöyle konuştu: "Terörizmle mücadelede çifte standartlara ve teröristler arasında ayrımcılık yapılmasına tahammülümüz yoktur. Terörizmin hiçbir kültür veya dinle doğrudan bağlantısı olmadığını da aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu itibarla terörizmi herhangi bir inanç sistemiyle özdeşleştirme konusunda çok ihtiyatlı olmalıyız."

KIBRIS’TA ÇÖZÜM BM PLATFORMUNDA
Gül, Kıbrıs’ta tüm ada halkına kalıcı barış, işbirliği ve refah sağlayacak tek platformun Birleşmiş Milletler olduğunun altını çizdi. Türk tarafının hala Kıbrıs Rum liderliğinn Kıbrıslı Türk karşıtlarıyla siyasi eşitlik temeline dayanan yeni bir ortaklık kurulması vizyonu doğrultusunda hareket edeceğini ümit ettiğini söyledi.