BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Mülteci provokasyonu soruşturmasında Aykırı, Haber Report ve AjansMuhbir yöneticileri tutuklandı

Sosyal medyada sığınmacı karşıtlığı üzerinden "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alınan 23 kişiden bazıları tutuklandı. Tutuklananlar arasında Aykırı isimli internet sitesinin yayın yönetmeni gazeteci Batuhan Çolak ve Zafer Partisi kurucusu Eray Ertürk de var.

Abone ol

Sığınmacı karşıtlığı üzerinden sosyal medyada “halkı kin ve nefrete sürükleme” ve “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya hesaplarının yöneticileri ile gazeteci Batuhan Çolak'ın da aralarında yer aldığı 27 kişi hakkında karar verildi. 

6 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Aykırı haber sitesinin sahibi Batuhan Çolak, AjansMuhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı ve Zafer Partisi kurucusu ve “Suriyeliler Suriye’ye Platformu” Başkanı Eray Ertürk'ün de aralarında olduğu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yayınladığı bildiriyle büyük tepki çeken Karargâh Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesaplarının yöneticileri ise serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurmuştu

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır” demişti.