BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,41
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Muhteşem Yüzyıl'a MHP'den tepki

Show TV'de yayınlanan ve çok tartışılan 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizi MHP'nin gündeminde.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan dizi filmle ilgili, "Bir millet varlığını ve kimliğini tartışırsa ecdadını tartışırsa geleceği olmaz" dedi.

İzmir'de bulunan MHP'li Vural, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Özel bir televizyon kanalında yayına giren Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan dizi filme yönelik tepkilerle ilgili olarak Vural, son dönemlerde Türk milletinin milli, manevi değerlerine yönelik büyük saldırıların olduğunu, Cumhuriyete, Türklüğe, Müslümanlığa her yerde saldırının olduğunu öne sürdü.

ÇOK YADIRGIYORUM

Türk kimliğinin, Cumhuriyetin tartışılır hale geldiğini, Türkiye'nin kendi varlığını, kendi tarihini tartıştığını ifade eden Vural, "Kültür Bakanlığı Servantes'in Büyük Sultan adlı oyununu sergiliyor. Servantes'in büyük sultana hangi isimlerle, sıfatlarla saldırdığını biliyoruz. Milli ve manevi değerlerimiz ortak değerlerimizdir. 'Ezber bozuyoruz' diye bunlar tartışma alanına sokuldu. Çok yadırgıyorum. Bu dizinin bu şekilde tarihimize ecdadımızın hakkında farklı kanaatler uyandırması konusunda umarım gerekli adımlar atılır. Ama herkese sorumluluk düşüyor. Medyanın da kendi içinde sorumluluk duyması gerekmektedir. Bir millet varlığını ve kimliğini tartışırsa ecdadını tartışırsa geleceği olmaz" dedi.