BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,63
HABER /  GÜNCEL

Herkes Hizbullah'la yaşamayı öğrenmeli!

Hizbullahçılara yakın internet sitesi sanıkların tahliyesini "Herkes Hizbullah ile yaşamayı öğrenmelidir" diye savundu.

Abone ol

Hizbullah'ı savunan internet sitesinde tahliyeler olumlu bulunarak, "Herkes Hizbullah ile yaşamayı öğrenmelidir" denildi.

İnternet sitesinin anketine göre tahliyelerin 'Avrupa İnsan Hakları standartlarına uymak ve seçim yatırımı olarak algılandığı' ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde düzenlenen operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu adına internette açılan, 'Hüseynisevda' adlı sitede, 'Tutuklu tahliyeleri sizce ne anlama geliyor' başlığını taşıyan ankette, 3 günde 537 kişi oy kullandı.

Ankete katılanların yüzde 16.2'si tahliyeleri 'genel af için ön hazırlık', yüzde 5.95'i 'Yargıtay'ın daha rahat çalışması', yüzde 20.25 'genel affın kaçınılmaz olduğu', yüzde 29.2'si 'Avrupa insan hakları standartlarına uymak' ve yüzde 28.4'ü 'seçim yatırımı' olarak değerlendirdi.

HERKES, HİZBULLAH İLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİ

Yine aynı sitede, Mehmet Emin Çelik imzası ile yayımlanan yazıda, yasal düzenlemeden yararlanan Hizbullah sanıklarının tahliyesine laik çevrelerin karşı çıktığı görüşü savunularak "Herkes Hizbullah ile yaşamayı öğrenmelidir" denildi.

Polis baskınlarının ve tutuklamaların Hizbullah"ı bitirmeye yetmediğinin görüldüğü kaydedilen yazıda, "Toplum içinde derin nüfuzu olan Hizbullahi harekete hakkının verilmesi zamanı gelmiştir. Hizbullah cemaati, doğduğu topraklarda geniş halk kitlesinden aldığı destekle varlığını sürdürmektedir. Bu süreçten sonra herkes, bu ülkenin bir gerçeği olan Hizbullah'ı kabul etmeli, Hizbullah ile yaşamayı öğrenmelidir. Hizbullah mensuplarının bu halkın çocukları olduğu, uzaydan gelmedikleri gerçeği kabul edilmeli ve saygı duyulmalıdır" ifdesine yer verildi.