BIST 10.080
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.426,55
HABER /  GÜNCEL

Kemal Sunal'ın filmi gerçek oldu

Dünyası kararan gazeteci, yapılan hata ortaya çıkana kadar hayatının en zor anlarını yaşadı.

Abone ol

'Korkusuz Korkak’ adlı Türk filminde Kemal Sunal’ın canlandırdığı ‘Mülayim’ karakterinin başına gelenler Kütahya'da gerçek oldu. Kütahya'da, omuz ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir gazeteciye, isim benzerliği yüzünden filmler karışınca pankreas kanseri teşhisi konuldu.

Kütahya'da haftalık yayımlanan Aktüel gazetesinin sahibi Hasan Demir, omzundaki ağrılar artınca Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne gitti. 33 yaşındaki Demir'i muayene eden doktor, MR istedi. Hemen MR çektiren Demir, filmi alması için eşini hastanede bırakıp bir haber için işinin başına döndü. Demir'in eşi, filmi alıp doktora götürdüğünde aldığı cevapla yıkıldı. Filme bakan doktor, kocasının pankreas kanseri olduğunu söyledi. Ne yapacağını şaşıran gazetecinin eşi, uzun bir tereddütten sonra durumu kocasına bildirdi.

Aldığı haberle dünyası kararan Hasan Demir, hemen soluğu hastanede aldı. Omuz ağrısından başka bir şikayeti olmadığını belirten Demir, doktora itiraz etti. Demir'e tekrar MR çekildi. Bu arada, aynı isimde başka bir hastanın filminin yanlışlıkla Demir'e verildiği ortaya çıktı. Aradan geçen birkaç saatte ecel terleri döken Demir, kanser olmadığının ortaya çıkmasıyla sevince boğuldu.


Görevlilerden şikayetçi olmayan Demir, "Omzumda şiddetli ağrılar olduğu için hastaneye gittim. Doktor, bazı tahliller yaptırmamı ve MR çektirmemi istedi. Tahlilleri yaptırıp MR çektirdikten sonra işlerim olduğu için hastaneden ayrıldım. Eşim neticeleri almak için bekledi. Raporları inceleyen doktor, pankreas kanseri olduğumu söylemiş. Eşim bunu duyunca yıkılmış, hemen beni aradı ve tekrar hastaneye gittim. İkinci kez yaptırdığım tahlillerde kanser olmadığım ortaya çıktı" dedi.


Kanser olduğunu öğrendiği andan itibaren geçen birkaç saatin hem kendisi hem de ailesi için hayatlarının en zor anları olduğunu söyleyen Demir, "İkinci tahlil raporlarında kanser olmadığım anlaşılınca hastanede araştırma yapıldı. Hasan Demir adında başka bir hastanın raporlarına göre bana teşhis konulduğu anlaşıldı. Hem ben hem eşim hem de üç çocuğum buna çok sevindik. Kanser hastası olmadığıma sevindim ancak adaşım olan kişi ile sevenleri adına üzüldüm. Omzumdan nasıl ameliyat olacağım diye korkuyordum.


Kanser korkusu bu korkuyu bastırdı. Şimdi omuz ameliyatı bana kolay geliyor" diye konuştu.


Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Zehir ise, bu karışıklıkla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.